Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Χτύπησε” και πάλι η Fitch – Απειλεί 23 τράπεζες

“Χτύπησε” και πάλι η Fitch – Απειλεί 23 τράπεζες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.12.2011 | 07:43
Πρώτη δημοσίευση: 21.12.2011 | 07:43

Σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση έθεσε η Fitch τράπεζες χωρών όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αλλά και τράπεζες της Γαλλίας και του Βελγίου

Συγκεκριμένα στο στόχαστρο του οίκου μπήκαν οκτώ ισπανικές, οκτώ ιταλικές, τέσσερις γαλλικές και τρεις βελγικές τράπεζες, ενώ η Fitch ανακοίνωσε την υποβάθμιση της UniCredit σε ''A-'' από ''A''.

Στη Γαλλία η Fitch αναθεώρησε σε αρνητική την προοπτική των Societe Generale Groupe BPCE, Dexia Credit Local και La Banque Postale.

Στην Ισπανία, υπό παρακολούθηση τέθηκαν μεταξύ άλλων οι τράπεζες Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria και CaixaBank SA, ενώ στο Βέλγιο με υποβάθμιση απειλούνται οι KBC και Dexia Bank Belgium.

Την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος αναθεώρησε σε αρνητική την προοπτική της γαλλικής οικονομίας, ενώ ανακοίνωσε ότι θέτει σε παρακολούθηση το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Κυπρο.
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Survivor: Οι Βέλγοι  ψήφισαν  Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά! Survivor: Οι Βέλγοι "ψήφισαν" Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά!
  2. Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit
  3. Τσίπρας και διαπραγμάτευση  ψηλά  σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο Τσίπρας και διαπραγμάτευση "ψηλά" σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο
  4. Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο! Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο!
  5. Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν! Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν!
  6. Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03] Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03]