Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Yann Tiersen: Ο συνθέτης που έγινε γνωστός από την Amelie [vid]

Yann Tiersen: Ο συνθέτης που έγινε γνωστός από την Amelie [vid]

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Yann Tiersen. Ο μουσικοσυνθέτης μάγεψε τους πάντες χθες στη συναυλία του στο Ηρώδειο.

Ο Yann Tiersen γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1970 και είναι Γάλλος μουσικός και συνθέτης. Oι μελωδίες του συγκινούν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές και τον έχουν κάνει γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Χαρακτηρίζεται από τη μουσική του μεταβλητότητα, τις μινιμαλιστικές συνθέσεις με επιρροές από κλασική μουσική, και τη δεξιοτεχνία του σε πολλά όργανα. Τα περισσότερα από τα κομμάτια του Yann Tiersen περιλαμβάνουν πιάνο, ακορντεόν, κιθάρα, ξυλόφωνο, μελόντικα και βιολί.

Έχοντας γίνει ευρύτερα γνωστός από τα σάουντρακ των ταινιών Αμελί και Good Bye Lenin!, πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως συνθέτη για σάουντρακ. Ο Yann Tiersen έχει δηλώσει: “Δεν είμαι συνθέτης και πραγματικά δεν έχω κλασικό μπακγκράουντ. Ποτέ δεν έφτιαξα σάουντρακ για την Αμελί. Αυτό περιλάμβανε παλαιότερα κομμάτια από τα πρώτα μου άλμπουμ. Έχω κάνει μόνο δύο σάουντρακ μέσα σε 15 χρόνια.”

Ο Yann Tiersen έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2001 μέσω της υπέροχης μουσικής που έγραψε για την ταινία του Ζαν-Πιερ Ζενέ Αμελί. Ο Τιρσέν μετράει ήδη στο ενεργητικό του εννέα στούντιο άλμπουμ, αρκετές συμμετοχές, live άλμπουμ και τρία υπέροχα σάουντρακ (Amelie, Good bye Lenin!, Tabarly). Ο τελευταίος του δίσκος, με τον τίτλο Eusa, αντλεί την έμπνευσή του από το μικρό νησί στις όχθες της Βρετάνης (Ιle d’Ouessant), όπου κατοικεί τα τελευταία χρόνια.

Χθες 13 Ιουλίου, ο Yann Tiersen χάρισε ένα μαγευτικό live show στο κοινό της Αθήνας με νέα και παλιά κομμάτια του, στο Ηρώδειο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε