Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Υεμένη: 7η μέρα διαδηλώσεων με εφτά νεκρούς

ΦΩΤΟ REUTERS

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Άντεν, ανεβάζοντας στους 7 τον αριθμό των νεκρών στην Υεμένη.

Το ένα από τα θύματα συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του καθεστώτος στη συνοικία Χορ Μακσάρ. Άλλος ένας διαδηλωτής έπεσε νεκρός σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη συνοικία Σεΐχ Οτμάν.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις νέες διαδηλώσεις που οργανώθηκαν απόψε στην πόλη, με κεντρικό σύνθημα “ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος”.

Από την Τετάρτη επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας στο Άντεν.

Νωρίτερα, δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν στην πόλη Τάιζ της Υεμένης, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο πέταξαν μία χειροβομβίδα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Οι άγνωστοι είχαν στόχο χιλιάδες ανθρώπους που είναι μαζεμένοι για έβδομη συνεχόμενη ημέρα στην πλατεία Χουρίγια της πόλης (την οποία έχουν μετονομάσει σε “Πλατεία Ελευθερίας”, από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου), ζητώντας την αποχώρηση του προέδρου της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
Χιλιάδες στους δρόμους της Υεμένης - ΦΩΤΟ REUTERS
Εξάλλου τρεις αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στην πόλη Αντεν, στη νότια Υεμένη, όπως μετέδωσε το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο δεκάδες είναι οι τραυματίες.
Όχι στη διαφθορά από τους πολίτες της Υεμένης - ΦΩΤΟ REUTERS
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι έχουν ξεσπάσει βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Χορ Μάκσαρ του Αντεν. Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε