Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Υεμένη: Ακόμη επτά νεκροί σε συγκρούσεις

ΦΩΤΟ REUTERS

Στο έλεος των συγκρούσεων ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς που ζητούν την πτώση του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και την αστυνομία ζει για ακόμη μια μέρα η Υεμένη.

Ο τραγικός απολογισμός της Τετάρτης είναι επτά νεκροί, οι πέντε εκ των οποίων σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και μιας στρατιωτικής μονάδας που τάχθηκε κατά του καθεστώτος του προέδρου.

Στην πόλη Αμράν, 170 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά, αστυνομικοί επιτέθηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε ένα οδόφραγμα που είχε στήσει η 1η μεραρχία τεθωρακισμένων, τη διοίκηση της οποίας έχει ο στρατηγός Άλι Μόχσεν αλ-Άχμαρ που στασίασε στις 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν ένας αξιωματικός του στρατού και τέσσερις αστυνομικοί ενώ δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Η αποστασία του στρατηγού Άχμαρ, ο οποίος διοικεί τη βορειοανατολική ζώνη της χώρας στην οποία υπάγεται και η Σαναά, ήταν ένα σκληρό χτύπημα για τον πρόεδρο Σάλεχ που από τα τέλη Ιανουαρίου βρίσκεται αντιμέτωπος με τη λαϊκή εξέγερση στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα περίπου 100 άνθρωποι.

Το πρωί άλλοι δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν επίσης από στρατιώτες στο Άντεν, την κυριότερη πόλη της νότιας Υεμένης. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον νεαρών που τοποθετούσαν βαρέλια στο δρόμο στη συνοικία Μανσούρα ώστε να διακόψουν την κυκλοφορία για να τηρηθεί η γενική απεργία που είχε κηρυχθεί. Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν ενώ άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά στη συνοικία Μουάλα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε