Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Υεμένη: Πάνω απο 120 νεκροί μέσα σε ένα διήμερο

Υεμένη: Πάνω απο 120 νεκροί μέσα σε ένα διήμερο

Τουλάχιστον 124 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις δύο τελευταίες ημέρες σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και μαχητών της Αλ Κάιντα στη νότια Υεμένη, όπως ανέφεραν πηγές του στρατού και των φυλών της περιοχής.

Από τις μάχες που διεξάγονται γύρω από την πόλη Λόντερ, η οποία έχει περικυκλωθεί από την Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν 102 εξτρεμιστές, 14 στρατιώτες και οκτώ μέλη των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, μιας οργάνωσης η οποία στηρίζει το στρατό. Ένα μέλος μιας φυλής ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών της Αλ Κάιντα περιλαμβάνονται 12 Σομαλοί και πολλοί Σαουδάραβες.

Η Αλ Κάιντα εξαπέλυσε την Δευτέρα επίθεση εναντίον του Λόντερ που βρίσκεται στην επαρχία Αμπιάν. Σήμερα η οργάνωση μοίρασε στη νότια Υεμένη μια ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι σκοπεύει να “αναλάβει τον έλεγχο” της πόλης. Το Λόντερ απέχει 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ζιντζιμπάρ, της πρωτεύουσας της επαρχίας, που εδώ και ένα χρόνο ελέγχεται από τους “Υποστηρικτές της Σαρία”, μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι οι συγκρούσεις εντάθηκαν σήμερα. Πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν δύο τοποθεσίες που είχαν καταληφθεί από την Αλ Κάιντα 10 χιλιόμετρα δυτικά του Λόντερ, καταστρέφοντας τουλάχιστον ένα από τα τέσσερα άρματα που είχαν πέσει την Δευτέρα στα χέρια των ισλαμιστών μαχητών. Στο Άμπαρ, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητα άνοιξαν πυρ εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου σκοτώνοντας οκτώ στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις.

Σύμφωνα με τον στρατό, η Αλ Κάιντα θέλει να καταλάβει το Λόντερ επειδή, λόγω της ορεινής γεωγραφικής θέσης της πόλης, συνιστά ένα φυσικό καταφύγιο που προστατεύει από τις αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς από θαλάσσης.

Διαβάστε

Συγκρούσεις αίματος στην Υεμένη – Μέχρι στιγμής 60 οι νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε