Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Υεμένη: ρίχνει “στο ψαχνό” η αστυνομία – 50 νεκροί πάνω από 240 οι τραυματίες – Συγκλονιστικό βίντεο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Λουτρό αίματος στην πρωτεύουσα της Υεμένης, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ κατά των διαδηλωτών. Αυξάνεται λεπτό με το λεπτό ο απολογισμός των νεκρών, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα!

Ξένοι ανταποκριτές και γιατροί ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 240 έχουν τραυματιστεί. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Λίγο μετά το λουτρό αίματος, ο πρόεδρος της χώρας, Άλι Αμπντουλάχ Σάλεχ ανακοίνωσε σε εθνικό δίκτυο την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άγνωστο για πόσο. Αρνήθηκε πως οι αρχές ασφαλείας άνοιξαν πυρ, λέγοντας ότι οι συγκρούσεις ήταν μεταξύ διαδηλωτών και πολιτών αλλά όχι μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.

Είναι σαφές πως υπάρχουν “ένοπλα στοιχεία” ανάμεσα στους διαδηλωτές, είπε και εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ αδιακρίτως για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους έξω από την πλατεία στην οποία είχαν συγκεντρωθεί, έγινε γνωστό νωρίτερα.

Υπάρχουν και αναφορές, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, πως κακοποιοί από την πλευρά των υποστηρικτών της κυβέρνησης του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ πυροβολούσαν κατά των διαδηλωτών από γειτονικά σπίτια. Ο ανταποκριτής του αραβικού δικτύου στην Υεμένη μετέδωσε ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι ή το λαιμό.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος» και πολλοί από αυτούς κρατούσαν κίτρινες κάρτες έπειτα από πρωτοβουλία νεαρών που ονόμασαν τη σημερινή ημέρα «η Παρασκευή της προειδοποίησης» του Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να γκρεμίσουν οδοφράγματα που είχαν στήσει οι οπαδοί του Σάλεχ σε έναν δρόμο που οδηγεί στην πλατεία του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών αλλά και πραγματικές σφαίρες.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί το καθεστώς σφαγή άμαχων. «Αυτό το μακελειό δεν θα συμβάλλει στη διατήρηση του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στην εξουσία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια ο εκπρόσωπος Τύπου της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Μοχάμεντ αλ Σάμπρι.

Διαβάστε επίσης
Σαουδική Αραβία: ο Αμπντάλα ρίχνει χρήμα για να κατευνάσει την εξέγερση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε