Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπάρχουν και χειρότερα! Τα νοσοκομεία της Ρωσίας δεν έχουν ούτε ζεστό νερό!

Υπάρχουν και χειρότερα! Τα νοσοκομεία της Ρωσίας δεν έχουν ούτε ζεστό νερό!
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.04.2011 | 18:26
Πρώτη δημοσίευση: 13.04.2011 | 18:26

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 30% των ρωσικών νοσοκομείων δεν έχει ζεστό νερό και ποσοστό μεγαλύτερο από το 8% δεν έχει καθόλου νερό!

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι το ένα τέταρτο των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της χώρας χρειάζεται ολοκληρωτικής ανακαίνισης.

«Περισσότερο από το 30% των ρωσικών νοσοκομείων δεν έχει ζεστό νερό, περισσότερο από το 8% δεν έχει παροχή νερού, το 9% δεν έχει ούτε αποχετεύσεις, το 25% των ιατρικών ιδρυμάτων της Ρωσίας χρήζει ολοκληρωτικής ανακαίνισης», αποκάλυψε ο Πούτιν, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τη διάθεση 460 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ) για τον εκσυγχρονισμό του τομέα της υγείας στη Ρωσία την περίοδο 2011-2012.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει παράλληλα μια βαθιά δημογραφική κρίση.

Στον τομέα της υγείας υπάρχει εξάλλου πολύ μεγάλη διαφθορά και οι ασθενείς αναγκάζονται συχνά να δίνουν «φακελάκια» για να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται.   Διαδώστε αυτό το άρθρο