Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπάρχουν κι αλλού… μετακλητοί! Ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης διόρισε τη γυναίκα του

Υπάρχουν κι αλλού… μετακλητοί! Ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης διόρισε τη γυναίκα του

Αφού απαρίθμησε τις αρετές της, ο Κλοντ Μπαρτολόν δικαιολόγησε την πρόσληψη της γυναίκας του με τη φράση: ατυχώς, το 2006 παντρευτήκαμε…

Ο μέγα δίλημμα αν ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό απασχολεί και τους Γάλλους. Κυρίως τον σοσιαλιστή πρόεδρο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν, που βρέθηκε στο στόχαστρο γιατί προσέλαβε τη γυναίκα του στο γραφείο του.

Θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφασή του, στάθηκε στην ικανότητα των μελών που αποτελούν το γραφείο του. “Τι μετράει πάνω απ’ όλα; Η διαφάνεια και η ικανότητα”, δήλωσε όταν ερωτήθηκε από το ραδιοσταθμό Radio Inter για την πρόσληψη.

“Η Βερονίκ εργάζεται μαζί μου από το 1998”, πρόσθεσε απαριθμώντας τα διαδοχικά καθήκοντά της στην κυβέρνηση ή στον τομέα του. “Ατυχώς, το 2006 παντρευτήκαμε”, συνέχισε ο Μπαρτολόν. “Δεν επρόκειτο να της πω: ζητώ το χέρι σου, αλλά θα σου στείλω την επιστολή απόλυσής σου”.

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, τέταρτος στην ιεραρχία του γαλλικού κράτους, κατηγόρησε “υπεύθυνους της δεξιάς που δεν έχουν τίποτε να πουν, ότι δημιουργούν μια πολεμική για να πλήξουν τη δύναμη των ανακοινώσεων” που έκανε πρόσφατα για τον έλεγχο και το μετριασμό των δαπανών του σώματος αυτού.

Ο Κλοντ Μπαρτολόν αμφισβήτησε επίσης ότι 13% των βουλευτών χρησιμοποιούν μέλη της οικογένειάς τους στην Εθνοσυνέλευση, ποσοστό το οποίο ανακοίνωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής Ρενέ Ντοζιέρ. Υποστήριξε ότι το ποσοστό αυτό είναι 4,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγκαλος-Τσίπρας: Μαζί τους… διορίσαμε!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε