Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Υπεγράφη η συμφωνία Βουλγαρίας- "Γκάζπρομ" για τη "Νότια Ροή"

Υπεγράφη η συμφωνία Βουλγαρίας- `Γκάζπρομ` για τη `Νότια Ροή`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.10.2010 | 16:39
Πρώτη δημοσίευση: 23.10.2010 | 16:30

Οι αρμόδιοι δημόσιοι οργανισμοί της Βουλγαρίας και της Ρωσίας υπέγραψαν συμφωνία για το ξεκίνημα της τεχνικό-οικονομικής μελέτης της πλέον σκόπιμης διαδρομής του αγωγού φυσικού αερίου "Νότια Ροή" , στην επικράτεια της Βουλγαρίας.

Η σχετική ανακοίνωση του ρωσικού φορέα "Γκάζπρομ" για την υπογραφή της συμφωνίας με το Bulgarian Energy Holding έγινε αμέσως πρώτο θέμα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της Βουλγαρίας .

Ανάμεσα στους δύο οργανισμούς δεν υπάρχουν πια οποιεσδήποτε διαφορές, ούτε προβλήματα που να παρεμποδίζουν τη γρήγορη ολοκλήρωση της μελέτης και την ίδρυση της μεικτής επιχείρησης, η οποία θα διαχειρίζεται το βουλγάρικο τμήμα του διεθνούς αγωγού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του "Γκάζπρομ".

Στην ανακοίνωση εκφράζεται επίσης πεποίθηση, ότι η καλύτερη δυνατή υποβρύχια διαδρομή του μελλοντικού αγωγού στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας αλλά και η χερσαία πορεία της "Νότιας Ροής" στην Ευρώπη θα χαραχτεί στο πρώτο εξάμηνο του 2011, όταν αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εθνικές μελέτες μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook