Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπεγράφη η συμφωνία Βουλγαρίας- "Γκάζπρομ" για τη "Νότια Ροή"

Υπεγράφη η συμφωνία Βουλγαρίας- `Γκάζπρομ` για τη `Νότια Ροή`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.10.2010 | 16:39
Πρώτη δημοσίευση: 23.10.2010 | 16:30

Οι αρμόδιοι δημόσιοι οργανισμοί της Βουλγαρίας και της Ρωσίας υπέγραψαν συμφωνία για το ξεκίνημα της τεχνικό-οικονομικής μελέτης της πλέον σκόπιμης διαδρομής του αγωγού φυσικού αερίου "Νότια Ροή" , στην επικράτεια της Βουλγαρίας.

Η σχετική ανακοίνωση του ρωσικού φορέα "Γκάζπρομ" για την υπογραφή της συμφωνίας με το Bulgarian Energy Holding έγινε αμέσως πρώτο θέμα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της Βουλγαρίας .

Ανάμεσα στους δύο οργανισμούς δεν υπάρχουν πια οποιεσδήποτε διαφορές, ούτε προβλήματα που να παρεμποδίζουν τη γρήγορη ολοκλήρωση της μελέτης και την ίδρυση της μεικτής επιχείρησης, η οποία θα διαχειρίζεται το βουλγάρικο τμήμα του διεθνούς αγωγού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του "Γκάζπρομ".

Στην ανακοίνωση εκφράζεται επίσης πεποίθηση, ότι η καλύτερη δυνατή υποβρύχια διαδρομή του μελλοντικού αγωγού στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας αλλά και η χερσαία πορεία της "Νότιας Ροής" στην Ευρώπη θα χαραχτεί στο πρώτο εξάμηνο του 2011, όταν αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εθνικές μελέτες μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο