Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπέκυψε στα τραύματά του τούρκος αστυνομικός από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Υπέκυψε στα τραύματά του τούρκος αστυνομικός από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ένας Τούρκος αστυνομικός, ο οποίος είχε τραυματισθεί κατά τη σημερινή επίθεση ενόπλων που είχε στόχο τις δυνάμεις της τάξης στην Κωνσταντινούπολη, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, ανακοίνωσε ο αρχηγός του σώματος της τουρκικής μητρόπολης Χουσεΐν Τζαπκίν.

Άλλοι τρεις πολίτες τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πλατεία του προαστίου Γαζιοσμάνπασα, επεσήμανε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Ένας από τους δράστες, μία νεαρή 17 ετών, που σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης είχε πάνω της εκρηκτικά, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ενώ ο δεύτερος συνεργός της, ένας άνδρας, κατόρθωσε να διαφύγει και καταζητείται, σύμφωνα με τις πληροφορίες αξιωματικών της αστυνομίας που επικαλούνται τα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN-Türk.

Η επίθεση αυτή εικάζεται πως αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο της εντεινόμενης αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους Κούρδους αντάρτες του αυτονομιστικού κινήματος ΡΚΚ. Στην τουρκική μεγαλούπολη έντονη δράση αναπτύσσουν επίσης και αρκετές ακροαριστερές οργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προβοκάτσια Τούρκων! Μπλέκουν την Ελλάδα στη βομβιστική επίθεση στη Κωνσταντινούπολη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε