Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Υπέρ το συνταγματικών αλλαγών ψήφισαν οι Αιγύπτιοι

REUTERS
Ο λαός της Αιγύπτου ψήφισε υπέρ των συνταγματικών αλλαγών που αφορούν τον πρόεδρο της χώρας. Η πρώτη εκλογική διαδικασία στην μετά Μουμπάρακ εποχή…
Το 77% των Αιγυπτίων πολιτών τάχθηκε υπέρ των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα, που αφορούν την χαλάρωση των απαγορεύσεων σχετικά με το ποιος μπορεί να μετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας και πόση θα είναι η προεδρική θητεία.
 
Πάνω από 18,5 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή περίπου το 41% ων 45 εκατομμυρίων Αιγυπτίων, ψήφισαν την Κυριακή στην πρώτη αυτή εκλογική διαδικασία μετά τη ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.
 
Πάνω από 14 εκατομμύρια δηλαδή το 77,2% των εκλογέων ψήφισαν “ναι” στις συνταγματικές αλλαγές ενώ περίπου 4 εκατομμύρια δηλαδή το 22,8% ψήφισαν “οχι” ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής Μοχάμεντ Αττίγια .
 
Το αποτέλεσμα επιτρέπει την οργάνωση στην επιστροφή της χώρας σε μια πολιτική εξουσία στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε μερικούς μήνες ,με βάση τα ανακοινωθέντα σχέδια του στρατού που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μετά την αποχώρηση του Χοσνι Μουμπάρακ.
 
Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Αίγυπτο, συνεχάρη τον αιγυπτιακό λαό και την κυβέρνηση και χαρακτήρισε το θετικό αποτέλεσμα ως “ένα πολύ σημαντικό γεγονός” για τη χώρα.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε