Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Υπέρ των διαδηλωτών στη Μ. Ανατολή ο Ομπάμα

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην σημερινή ομιλία του για τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, έθεσε σαφώς την κυβέρνησή του στο πλευρό των διαδηλωτών που ζητούν αλλαγές και δημοκρατία στις χώρες τους .

Εάν δεν υπάρξει μια επιτακτική αλλαγή προσέγγισης, η Αμερική θα αντιμετωπίσει μια βαθύτατη ρήξη με τον αραβικό κόσμο, διαβεβαίωσε ο αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του που έγινε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στην οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στα επεισόδια της αραβικής Άνοιξης, με ιδιαίτερο βάρος στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της ομιλίας του στα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν από την επιδρομή των αμερικανών κομάντο στο Πακιστάν όπου κρυβόταν ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, είπε ότι η αραβική επανάσταση έδειξε–κατά την άποψή του– την πλάτη της στον εξτρεμισμό.

Ο κ. Ομπάμα υπογράμμισε ότι ο Μπιν Λάντεν “απέρριπτε τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα για τους Μουσουλμάνους υπέρ ενός βίαιου εξτρεμισμού”.

Σήμερα, πρόσθεσε, οι Άραβες βλέπουν τον εξτρεμισμό της Αλ Κάιντα ως κάτι “αδιέξοδο”. Ο Μπιν Λάντεν ήταν ένας “άνθρωπος που έκανε μαζικές δολοφονίες” και με το θάνατό του το δίκτυό του “έχασε τη μάχη γιατί η πλειοψηφία των ανθρώπων είδε πως η σφαγή αθώων ανθρώπων δεν ανταποκρίνεται στην επιθυμία τους για μια καλύτερη ζωή” .

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε