Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Υπέρμαχος της Ελλάδας ο αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Πρώην υπουργός Οικονομικών, Πεερ Στάινμπρουκ αναμένεται να πάρει το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών για να αντιμετωπίσει στις εκλογές του 2013 την Άγκελα Μέρκελ.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της Bild και επιβεβαίωσαν πηγές του SPD.

Επικαλούμενη πηγές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η εφημερίδα ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα κάνει την ανακοίνωση τη Δευτέρα. “Επιβεβαιώνουμε την πληροφορία”, δήλωσε στο Reuters πηγή του SPD.

Οι άλλοι υποψήφιοι του κόμματος, ο ηγέτης του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ, συμφώνησαν να αποσυρθούν για να ανοίξουν τον δρόμο για τον Στάινμπρουκ, ο οποίος ηγήθηκε της οικονομικής πολιτικής της Γερμανίας απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση ως υπουργός Οικονομικών στον “μεγάλο συνασπισμό” που κυβέρνησε τη χώρα από το 2005 έως το 2009.

Ο Στάινμπρουκ έχει πρόσφατα επιτεθεί στην καγκελάριο για την πολιτική της στην κρίση της ευρωζώνης και τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της ευρωζώνης, σε περίπτωση αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

«Νομίζω ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Στάινμπρουκ και πρόσθεσε ότι κάνεις δεν θα μπορούσε να υπολογίσει το κόστος της αποτυχίας της Αθήνας.

Η εκτελεστική επιτροπή του SPD θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα ενημερώσει τα ηγετικά στελέχη του κόμματος για την πρόταση περί της υποψηφιότητας του Στάινμπρουκ.

Οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε κουβέντα από Μέρκελ-Λαγκάρντ – Τι συζήτησαν για την Ελλάδα

Στα “μαχαίρια” Μέρκελ – Λαγκάρντ για την τύχη της Ελλάδας

Μέρκελ: οι αγορές δεν εμπιστεύονται χώρες όπως η Ελλάδα

Συνεργάτης Μέρκελ:ΌΧΙ σε νέα διαγραφή ελληνικού χρέους

“H Μέρκελ είναι λύκαινα, εγωπαθής και μανιακή με την εξουσία” – Βιβλίο στελέχους της γερμανικής κυβέρνησης!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε