Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπό έρευνα το Dodge Caliber, πιθανό πρόβλημα στο πεντάλ γκαζιού

Υπό έρευνα το Dodge Caliber, πιθανό πρόβλημα στο πεντάλ γκαζιού

Έρευνα για πιθανό πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού του Dodge Caliber, μοντέλο του 2007, έχει ξεκινήσει αμερικανική Υπηρεσία για την Οδική Ασφάλεια.

Το ανακοίνωσε η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler σε ανακοίνωσή της, όπου αναφέρει πως η υπηρεσία οδικής ασφάλειας (NHTSA), την ενημέρωσε ότι ερευνά για ένα πιθανό πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού του Dodge Caliber του 2007.

«Ορισμένοι πελάτες μας ανακοίνωσαν ότι το πεντάλ γκαζιού δεν επιστρέφει κανονικά στη θέση του αν πατηθεί πάρα πολύ. Η Chrysler πάντως δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για τυχόν ατυχήματα, τραυματισμούς ή ζημίες που συνδέονται με τις πληροφορίες αυτές», διευκρινίζει ο όμιλος.

Η πρώτη εξέταση των καταγγελιών των καταναλωτών αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ένα μικρό αριθμό οχημάτων που συναρμολογήθηκαν σε μια περίοδο πέντε εβδομάδων, το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2006. Φαίνεται να πρόκειται για ένα πρόβλημα με κάποιον προμηθευτή, μηχανικής φύσης και όχι ένα πρόβλημα σχεδιασμού ή ηλεκτρονικό.

Η Chrysler εξέφρασε την πρόθεσή της να συνεργαστεί πλήρως με την οδική ασφάλεια και κάλεσε τους κατόχους του μοντέλου αυτού να επισκεφθούν τους αντιπροσώπους για έναν δωρεάν έλεγχο. Αναφορά για ενδεχόμενο ανάκλησης οχημάτων δεν έχει γίνει πάντως.

Το πεντάλ του γκαζιού που πολλές φορές κολλάει στο κατώτατο σημείο πίεσης αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους που οδήγησαν στις μαζικές ανακλήσεις από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota κατά τους τελευταίους μήνες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε