Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Υπό κράτηση μέχρι τις 20 Μαΐου ο Στρος Καν – Γιατί αρνήθηκε η δικαστής να τον αφήσει ελεύθερο

Σκυμμένο κεφάλι, πρησμένα μάτια και αναμονή της απόφασης - ΦΩΤΟ REUTERS

– Διορία μέχρι τότε να αποδείξει την αθωότητά του
– Ύποπτο διαφυγής τον έκρινε η δικαστής
– Εγγύηση 1 εκατ. δολάρια πρότεινε η πλευρά Στρος Καν, με δέσμευση της περιουσίας της γυναίκας του
– Με χειροπέδες και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε ξανά στα κρατητήρια
– Δείτε εικόνες και βίντεο μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου

Για τουλάχιστον μια ώρα, ο Ντομινίκ Στρος Καν περίμενε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, σαν κοινός θνητός, προκειμένου να του απαγγελθούν ή όχι κατηγορίες για την απόπειρα βιασμού καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel. Ο δημόσιος κατήγορος ζήτησε να μην αφεθεί ελεύθερος, ενώ η πλευρά του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ δήλωσε πως ο Στρος Καν είναι αθώος.
Με παγωμένο βλέμμα, αξύριστος και ταλαιπωρημένος στο δικαστήριο ο Στρος Καν
Νωρίτερα, για περισσότερες από 30 ώρες ο άνθρωπος που θα γινόταν Προεδρος της Γαλλίας, βρισκόταν σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Χάρλεμ της Ν.Υόρκης.
Χωρίς χειροπέδες στην ακρόαση ο επικεφαλής του ΔΝΤ
Στις 17.30 ώρα Ελλάδος ήταν να εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου των ΗΠΑ και όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του θα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες (απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και κράτηση ανθρώπου δια της βίας). Μόνο που οι αμερικανικές αρχές δεν είναι από εκείνες που δείχνουν… οίκτο σε high profile συλληφθέντες! Και στο δικαστήριο, ο επικεφαλής του ΔΝΤ αναγκάστηκε να περιμένει να εκδικαστούν, πριν τη δική του, μικρουποθέσεις για ποτό και ναρκωτικά!

Όταν δε εμφανίστηκε μπροστά στη δικαστή, Μελίσα Τζάκσον, η ταλαιπωρία ήταν εμφανής στο πρόσωπό του. “Σπασμένος”, αξύριστος, με ένα παγωμένο βλέμμα, παρακολουθούσε αμίλητος τη διαδικασία, ελπίζοντας ότι η πρόταση των δικηγόρων του για αποφυλάκιση με εγγύηση θα γινόταν δεκτή.
Η δικαστής Μελίσα Τζάκσον χαρακτήρισε ύποπτο διαφυγής τον Ντομινίκ Στρος Καν και για να σιγουρευτεί ότι θα δικαστεί, αρνήθηκε να ορίσει την εγγύηση του 1 εκατ. δολαρίων
Σύμφωνα με γαλλόφωνο site, η έκθεση των ιατροδικαστών, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των γαλλικών προξενικών αρχών, αναφέρει οτι στον κορμό του γαλλου πολιτικού βρέθηκαν γρατζουνιές….
Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο ίδιος ο Στρος Καν μελετούσε συνεχώς τα χαρτιά που του έδωσαν οι δικηγόροι του.
Ένα βλέμμα όλες οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πτώση ενός ανθρώπου που μέχρι πριν μερικά 24ωρα ήταν στην κορυφή του κόσμου
Οι εισαγγελείς ζήτησαν την παράταση της προσωρινής του κράτησης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι κατήγοροι δικαιολόγησαν την πρότασή τους για παράτασης της κράτησης του Στρος Καν λέγοντας πως αν δεν παραμείνει φυλακισμένος και φύγει για τη Γαλλία, κανείς δε θα μπορεί να τον αναγκάσει να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για να δικαστεί.
Ο δικηγόρoς του επικεφαλής του ΔΝΤ προσπαθεί, μάταια, να πείσει την πρόεδρο του δικαστηρίου πως ο πελάτης του δε θα προσπαθήσει να διαφύγει στη Γαλλία αν τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση
Από την πλευρά του, ο ένας από τους δικηγόρους του Στρος Καν αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που αποδίδονται στον πελάτη του και απαίτησε την αποφυλάκισή του. Όπως είπε, είναι έτοιμος, σε αντάλλαγμα, να μείνει με την κόρη του, που είναι μόνιμος κάτοικος της Νέας Υόρκης και να μη φύγει για τη Γαλλία, όπως φοβούνται οι αμερικανικές αρχές. Η πλευρά Στρος Καν ζήτησε να οριστεί εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων με δέσμευση της προσωπικής περιουσίας της σύζύγου του Στρος Καν, Αν Σινκλερ η οποία βρίσκεται εν πτήσει για τη Νέα Υόρκη.
Με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος, με βλέμμα γεμάτο απελπισία, ο Στρος Καν περιμένει να ακούσει την ετημηγορία του δικαστηρίου - ΦΩΤΟ REUTERS
Τελικά, η δικαστής αποφάσισε ότι ο Στρος Καν είναι ύποπτος διαφυγής, για αυτό και αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης και την αποφυλάκισή του. Μέχρι τις 20 Μαΐου όταν ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα δικαστεί, θα παραμείνει προφυλακιστέος. Έως τότε, οι δικηγόροι του πρέπει να βρουν αδιάσειστα στοιχεία που να αθωώνουν τον πελάτοη τους, ενώ οι αστυνομικές αρχές θα διασταυρώσουν τα στοιχεία που έχουν ήδη στα χέρια τους.
Η ετυμηγορία κόλαφος: υπό κράτηση μέχρι την Παρασκευή, τουλάχιστον. Οι χειροπέδες ξανά στα χέρια του και επιστροφή στο κρατητήριο - ΦΩΤΟ REUTERS

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ BBC ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ο Στρος Καν κατηγορείται επίσημα για εγκληματική σεξουαλική πράξη, απόπειρα βιασμού και κράτηση ατόμου παρά τη θέλησή του. Η πρώτη κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει το καταναγκασμό σε στοματικό σεξ κατά το αμερικανικό δίκαιο, αντιστοιχεί στο γαλλικό δίκαιο με τον βιασμό. Ο ορισμός του βιασμού στο πλαίσιο της νομοθεσίας των ΗΠΑ καλύπτει μόνο την δια της βίας κολπική διείσδυση.

«Αρνείται τις κατηγορίες. Έχει το τεκμήριο της αθωότητας σύμφωνα με το δίκαιο», δήλωσε στο δικαστήριο ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ένας από τους δικηγόρους του DSK μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο Μπράφμαν πρόσθεσε ότι η υπόθεση του διευθυντή του ΔΝΤ θα έχει μια “ισχυρή γραμμή άμυνας” και είναι “πολύ πιθανό να αθωωθεί σε τελική ανάλυση”.

“Εχει άλλοθι”, λένε οι δικηγόροι του

Οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν έχουν απόδειξη ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρισκόταν σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε καμαριέρα ξενοδοχείου, μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός ραδιοσταθμός RMC.

Ο RMC μετέδωσε πως οι δικηγόροι εντόπισαν όλες τις κινήσεις του Στρος-Καν και διαπίστωσαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, αφού πλήρωσε τους λογαριασμούς του και παρέδωσε το κλειδί του. Στη συνέχεια πήγε να γευματίσει με την κόρη του και πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.

Αυτό σημαίνει ότι είχε ήδη αναχωρήσει από το ξενοδοχείο την ώρα που η καμαριέρα ισχυρίζεται ότι την κυνήγησε σ’ ένα διάδρομο, την υποχρέωσε δια της βίας να μπει σ’ ένα δωμάτιο και της επιτέθηκε, αναφέρει ο RMC στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι έχουν υλικές αποδείξεις και αυτόπτες μάρτυρες.

Στο μεταξύ, ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor, ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Sofitel, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Στρος-Καν γνωστοποίησε το Σάββατο την αναχώρησή του στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, όπου κατηγορείται ότι λίγο νωρίτερα είχε επιτεθεί σεξουαλικά στην καμαριέρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, ο όμιλος αρνήθηκε να διευκρινίσει αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι τακτικός πελάτης του ξενοδοχείου αυτού ούτε το χρονικό διάστημα της διαμονής του.

“Δεν δίνουμε πληροφορίες για τους πελάτες μας”, υπογράμμισε ο όμιλος.

Η καμαριέρα μπήκε στη σουίτα του Στρος-Καν “για να συγυρίσει”, ανέφερε εξάλλου η διεύθυνση, διευκρινίζοντας ότι το προσωπικό δεν έχει άλλο τρόπο παρά να χτυπάει την πόρτα για να μάθει αν βρίσκεται κάποιος στο δωμάτιο.

Η διάταξη της σουίτας 2806, στην οποία έμενε ο Στρος-Καν, “δεν είναι πολύ πρακτική” και ενδεχομένως εξηγεί “ότι δεν μπορεί κανείς να ακούσει αμέσως μια υπάλληλο που μπαίνει στο δωμάτιο”, δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πολ Ντιμπρίλ, συνιδρυτής του ομίλου Accor.

“Το μπάνιο βρίσκεται στο βάθος της σουίτας, πίσω από μια γωνία”, εξήγησε ο Ντριμπίλ, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τη συγκεκριμένη σουίτα.

Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του, ο Στρος-Καν σκοπεύει να “υπερασπιστεί σθεναρά” τον εαυτό του από τις κατηγορίες αυτές, που έχουν προκαλέσει πολιτικό σοκ στη Γαλλία.

Νωρίτερα είχε εμφανισθεί σιδεροδέσμιος στις κάμερες. (Δείτε εδώ ρεπορτάζ και φωτογραφίες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός “αθωώνει” τον Στρος Καν; – Το απόγευμα εμφανίζεται ενώπιον του δικαστηρίου

Χειροπέδες και αγωνία για τον Στρος Καν – Ολα κρίνονται το απόγευμα – Φωτογραφίες από την σύλληψη

Υπόθεση Στρος Καν: «Δε θα επηρεάσει τις εξελίξεις για την Ελλάδα» λέει η Κομισιόν

«Οι Έλληνες χάνουν έναν σύμμαχο» – Ο ευρωπαϊκός Τύπος για την υπόθεση Στρος Καν

Ασιάτης ο επόμενος Πρόεδρος του ΔΝΤ: Η κούρσα για την διαδοχή του Στρος Καν έχει ήδη αρχίσει!

Η Μέρκελ θέλει Ευρωπαίο το διάδοχο του Στρος Καν

Ποιά είναι η αγαπημένη στάση του Ντομινίκ Στρος Καν;

Το βίντεο του βιασμού! Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο!

Τι αλλάζει για την Ελλάδα μετά το ”βιασμό” της καμαριέρας

Θεωρίες περι σκευωρίας για την υπόθεση Στρος Καν

“Και ποια δεν έχει στριμώξει ο Στρος Καν”;

Σε εξέταση DNA ο Στρος Καν – Οι πρώτες φωτογραφίες από την σύλληψη

Υπόθεση Στρος Καν: Παγίδα, πλεκτάνη ή σενάριο πορνοταινίας Β’ διαλογής;…

Συνωμοσία και παγίδα για το Στρος Καν ή είναι απλά ένας “φιλοσοφικός ήρωας”;

Προφητικός ο Στρος Καν: “Το αδύνατο σημείο μου; Το χρήμα, οι γυναίκες και η εβραιοσύνη μου”

Το βίντεο του βιασμού! Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο! 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε