Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Υποψήφιος ο κυβερνήτης του Τέξας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

O ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι έθεσε υποψηφιότητα για να λάβει το χρίσμα του κόμματός του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012 στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του.

“Με την πίστη μου στο Θεό, τη στήριξη της οικογένειάς μου και την ακλόνητη πίστη μου στις αρετές της Αμερικής, θέτω υποψηφιότητα για τις προεδρικές των ΗΠΑ”, γράφει ο Πέρι στο μήνυμά μου, λίγο πριν από τη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δημοσίως στη Νότια Καρολίνα.

“Η θέση της Αμερικής στον κόσμο κινδυνεύει, όχι μόνο εξαιτίας μιας καταστροφικής οικονομικής πολιτικής αλλά εξαιτίας της ασυνάρτητης ακαταστασίας που εκλαμβάνεται ως η εξωτερική μας πολιτική”, τονίζει επίσης ο Πέρι, ένας υπερσυντηρητικός πολιτικός που διαδέχθηκε στον Τζορτζ Μπους τον νεότερο στην ηγεσία της Πολιτείας του Τέξας.

Ο Πέρι κατηγόρησε κυρίως τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι “αψηφά παραδοσιακούς συμμάχους όπως το Ισραήλ και η Βρετανία”.

“Δεν θα μείνουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα και θα δεχτούμε τη μιζέρια στην οποία βρισκόμαστε, καθώς μια μεγάλη χώρα πρέπει να διοικείται καλύτερα, η αναγέννηση μιας χώρας απαιτεί ένα νέο πρόεδρο”, τόνισε.

Η υποψηφιότητα του 61 ετών πρώην πιλότου της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ ανακοινώνεται σχετικά αργά, 15 μήνες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών. Ο Πέρι, ωστόσο, θεωρείται από τα φαβορί του κόμματός του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, όπως και ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε