Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Υποψηφιότητα για πρόεδρος της Σενεγάλης βάζει ο Youssou N’Dour

Ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες βάζει την καλλιτεχνική του πορεία σε αναμονή για να ασχοληθεί με την πολιτική στην πατρίδα του,τη Σενεγάλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο Youssou N’Dour σταματά για λίγο τη μουσική του καριέρα και βάζει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές στη Σενεγάλη που θα γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

“Από τις 2 Ιανουαρίου θα μπω στην πολιτική αρένα” είπε σε τηλεοπτική εκπομπή αφρικανικού σταθμού και πρόσθεσε:”για μένα, υπάρχουν δύο Σενεγάλες. Η Σενεγάλη όσων δεν έχουν τίποτα, και αυτή που έχουν. Μέλημά μου είναι η πρώτη”.

Ο Youssou N’Dour, γιός ενός μηχανικού αυτοκινήτων κατάφερε να γίνει ένας απο τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της world-ethnic μουσικής.

Το 1985, διοργάνωσε συναυλία για την απελευθέρωση του Nelson Mandela. Ήταν ένας από τους χαρακτηριστικούς ερμηνευτές στην Παγκόσμια περιοδία της Διεθνούς Αμνηστείας για τον εορτασμό της 40στής επετείου της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 1988. Συνεργάστηκε επίσης με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη UNICEF, καθώς ξεκίνησε το Πρόγραμμα Joko, ανοίγοντας αλυσίδα internet cafe στην Αφρική δίνοντας την ευκαιρία στις κοινότητες της Σενεγάλης να συνδεθούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε