Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ύποπτο δέμα καθυστέρησε για ώρες πτήση

REUTERS
Μια ύποπτη βαλίτσα ήταν ικανή για να καθυστερήσει μια πτήση από την Ναμίμπια προς το Μόναχο…
Πρόκειται για μία πτήση της γερμανικής εταιρείας Air Berlin που θα αναχωρούσε χθες βράδυ από το αεροδρόμιο της Ναμίμπια και προορισμό το Μόναχο. Η αστυνομία εντόπισε μια ύποπτη βαλίτσα και έτσι σταμάτησαν την επιβίβαση.
 
Ενημέρωσαν τους επιβάτες να πάρει ο καθένας την βαλίτσα του μόνο που αυτήν δεν την πήρε κανείς. Αφού έλεγξαν όλες τις βαλίτσες των επιβατών τις φόρτωσαν και πάλι στο αεροπλάνο και αυτό αναχώρησε τα ξημερώματα για το Μόναχο όπου και έφτασε με ασφάλεια.
 
Η αρχές τοποθέτησαν σε ασφαλές χώρο την βαλίτσα αυτή και σήμερα την πέρασαν από ειδικό σκάνερ όπου είδαν ότι η βαλίτσα είχε μέσα μπαταρίες συνδεδεμένες με καλώδια που έφταναν σε ρολόι και πυροκροτητή. Οι αρχές ελέγχουν αν θα μπορούσε η συγκεκριμένη βαλίτσα να ανατιναχτεί στον αέρα ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν ποιος τοποθέτησε την βαλίτσα στις αποσκευές του αεροπλάνου.
 
Οι γερμανικές αρχές δήλωσαν πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν αν πρόκειται για ψεύτικη βόμβα ή για κανονική και περιμένουν τις αρχές της Ναμίμπια να προχωρήσουν στο άνοιγμα της βαλίτσας.
 
Η Γερμανία ενίσχυσε χθες τα μέτρα ασφαλείας μετά τις πληροφορίες που έλαβε, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, σύμφωνα με τις οποίες σχεδιάζεται επίθεση στο έδαφός της προς το τέλος του μήνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε