Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Υπόθεση Στρος Καν: “Δεν συζητάμε συμβιβασμό και δεν είμαστε ένοχοι”

REUTERS
Οι δικηγόροι του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είπαν ότι ο πελάτης τους δεν θα δηλώσει ένοχος για καμία κατηγορία και ότι δεν συζήτησαν με τους εισαγγελείς το ενδεχόμενο συμβιβασμού, γράφει η Νew YorkTimes.
Οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν ανακοίνωσαν ότι ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν θα δηλώσει ένοχος για καμία κατηγορία και ότι δεν συζήτησαν με τους εισαγγελείς το ενδεχόμενο συμβιβασμού, γράφει σήμερα η εφημερίδα New YorkTimes.
 
“Ο κύριος Στρος-Καν δεν θα δηλώσει ένοχος για καμία κατηγορία,” δήλωσε στην εφημερίδα αργά χθες Τετάρτη ο συνήγορός του, Ουίλιαμ Τέιλορ, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν νωρίτερα χθες με τους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης.
 
Ο 62χρονος Στρος-Καν συνελήφθη στις 14 Μαΐου στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και αργότερα παραιτήθηκε από την θέση του στο ΔΝΤ αφού κατηγορήθηκε από καμαριέρα ξενοδοχείου του Μανχάταν για σεξουαλική επίθεση.
 
Ωστόσο οι αποκαλύψεις περί του ότι η καμαριέρα είχε πει επανειλημμένως ψέματα –ακόμα και στην αίτησή της για την παροχή ασύλου “ως θύμα βιασμού από ομάδα στρατιωτών” στην Γουϊνέα– έχουν μειώσει την αξιοπιστία της.
 
Την Παρασκευή, δικαστής αποφάσισε την άρση των περιοριστικών όρων (κατ’ οίκον περιορισμό) σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, επιστρέφοντας την εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων αλλά όχι και το διαβατήριό του, καθώς δεν έχουν αποσυρθεί ακόμη επίσημα οι κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση.
 
Μετά τη χθεσινή συνάντηση των εισαγγελέων με τους δικηγόρους του Στρος-Καν παραμένουν οι κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση. Οι εισαγγελείς δεσμεύτηκαν να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση που δείχνει να καταρρέει.
 
Η επόμενη προγραμματισμένη εμφάνιση του Στρος-Καν στο δικαστήριο είναι στις 18 Ιουλίου και εικάζεται ότι οι εισαγγελείς μπορεί να αποσύρουν τελικώς τις εις βάρος του κατηγορίες.
 
Ο εισαγγέλέας του Μανχάταν ανακοίνωσε πως οι διώξεις για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον του Ντομινίκ Στρος-Καν παραμένουν και απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την υπόθεση όπως ζήτησε ο Κένεθ Τόμσον συνήγορος της γυναίκας που κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για σεξουαλική επίθεση.
 
Ο Τόμσον στην επιστολή του προς τον εισαγγελέα Σάιρους Βανς του ζητεί να παραιτηθεί και κατηγορεί το γραφείο του ότι ευθύνεται για “συνεχείς και επιζήμιες διαρροές” στα μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, με στόχο “να αμαυρώσουν την υπόληψη του θύματος”.
 
Ο συνήγορος της 32χρονης καμαριέρας από την Γουινέα κάνει επίσης λόγο “για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων” ανάμεσα στον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ και την κατηγορούσα αρχή, εξαιτίας του γεγονότος ότι μια από τους συνεργάτες που εισαγγελέα είναι παντρεμένη με έναν από τους συνηγόρους του Στρος-Καν.
 
Η εφημερίδα New York Times είχε αναφερθεί στη σχέση αυτή, διευκρινίζοντας πως η γυναίκα αυτή, η Κάρεν Φρίντμαν Ανιφίλο ενημέρωσε τον Σάιρους Βανς όταν ο σύζυγός της Μαρκ Ανιφίλο έμαθε πως θα εργαστεί για λογαριασμό του Στρος-Καν.
 
Ο εισαγγελέας του Μανχάταν εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του με το περιεχόμενο της επιστολής και αρνήθηκε να αποσυρθεί από την υπόθεση.
 

Ο Στρος Καν “έφαγε”… πόρτα! (Βίντεο)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε