Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Υπόθεση Στρος Καν: Παγίδα, πλεκτάνη ή σενάριο πορνοταινίας Β’ διαλογής;

Με αυτό τον τρόπο αναλύει υπο το καθεστώς ισχυρού σοκ ο γαλλικός Τύπος την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη με τον επικεφαλής του ΔΝΤ και πιθανότατα επόμενο πρόεδρο της Γαλλίας να εμφανίζεται σαν επίδοξος βιαστής.

Ο γαλλικός Τύπος θέτει ερωτήματα για τις συνέπειες που θα έχει το σκάνδαλο για το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τις προεδρικές εκλογές του 2012.

“Απίστευτο, απίθανο, ασύλληπτο, αδύνατον”, αναφωνούν οι συντάκτες των κυρίων άρθρων των γαλλικών εφημερίδων που αναφέρονται σε “παγίδα”, “πλεκτάνη” ή σε σενάριο ταινίας δεύτερης διαλογής ή αμερικανικού θρίλερ και αναρωτιούνται για τα πρόσωπα που ευνοούνται από το σκάνδαλο.

Η Nouvelle Republique du Centre Ouest περιγράφει ένα “ιδανικό σενάριο σαπουνόπερας”, ενώ η Maine Libre αναρωτιέται εάν ο DSK “έπεσε σε παγίδα, άξια ενός απίθανου χολιγουντιανού θρίλερ” .

“Ο Ντομινίκ Στρος – Καν εγνώριζε ότι ο εαυτός του ήταν ο πιο επικίνδυνος εχθρός του. DSK out, μένει ένας σωρός ερειπίων και οι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες εσωκομματικές εκλογές”, γράφει η Liberation.

Για τη Le Figaro, “είναι προφανές ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα έιναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας”. “Η αριστερά αντιμετωπίζει την εξαφάνιση ενός σεναρίου που είχε προαναγγελθεί από τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, που προέβλεπαν μία θριαμβευτική νίκη την άνοιξη του 2012”.

“Ποιός επωφελείται από το σκάνδαλο;”, αναρωτιέται η Presse Ocean. “Ο κύριος ευνοημένος από την πιθανή εξουδετέρωση του DSK ονομάζεται Νικολά Σαρκοζί. Ο πρόεδρος βλέπει τον κύριο αντίπαλό του βουτηγμένο μέχρι το λαιμό, το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε δύσκολη θέση και μία κοινή γνώμη που καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε έναν υποψήφιο της αριστεράς που θεωρείται ύποπτος για σεξουαλική επίθεση και … έναν υποψήφιο της δεξιάς, πιθανό μέλλοντα οικογενειάρχη στο πλαίσιο των ιερών δεσμών του γάμου”.

Ορισμένες εφημερίδες, όπως η Les Dernieres Nouvelles d’ Alsace, εκτιμούν ότι η εξουδετέρωση του DSK δεν αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το Σοσιαλισιτκό Κόμμα, ούτε θετική εξέλιξη για τον Νικολά Σαρκοζί. “Αναμφίβολα δεν είναι αρνητική εξέλιξη η εξάλειψη του DSK από ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό τοπίο. Αυτός ο λαμπρός άνθρωπος ήταν σίγουρα επικίνδυνος για τον στρατόπεδό του”.

Η καθολική La Croix, όπως και άλλες εφημερίδες, αναφέρονται στην “ταπείνωση”. “Μία ταπείνωση για τον DSK και για τους δικούς του, εάν είναι αθώος. Μία ταπείνωση για τη Γαλλία, σε κάθε περίπτωση και πέραν των πολιτικών διαστάσεων”, διότι η εικόνα της χώρας μας έχει πλέον αλλοιωθεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε εξέταση DNA ο Στρος Καν – Οι πρώτες φωτογραφίες από την σύλληψη

Τι αλλάζει για την Ελλάδα μετά το ”βιασμό” της καμαριέρας


Θεωρίες περι σκευωρίας για την υπόθεση Στρος Καν

“Και ποια δεν έχει στριμώξει ο Στρος Καν”;

Ο Σαρκοζί χαίρεται κρυφά και οι Σοσιαλιστές κρύβονται!

 


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε