Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Υπόθεση μικρού Μπεν: Ξεκινούν οι ανασκαφές για τα λείψανά του στην Κω – Η μαρτυρία 25 χρόνια μετά

Υπόθεση μικρού Μπεν: Ξεκινούν οι ανασκαφές για τα λείψανά του στην Κω – Η μαρτυρία 25 χρόνια μετά

Βρετανοί αστυνομικοί αναμένονται εντός των ημερών στην Κω, καθώς από Δευτέρα ξεκινούν ανασκαφές για να βρουν τα λείψανα του μικρού Μπεν.

Οι αξιωματικοί από την αστυνομία του South Yorkshire θα ξεκινήσουν τις “επίπονες και αργές” ανασκαφές από δύο σημεία και θα περιφρουρούν την περιοχή γύρω από το σημείο που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν πριν από 25 χρόνια. Αφου τελειώσουν τις έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή, θα στρέψουν την προσοχή τους σε ένα άλλο οικόπεδο όπου φοβούνται ότι μπορεί να βρίσκονται τα λείψανα του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε το 1991.

Όταν έγινε γνωστό πως οι Βρετανοί αστυνομικοί θα ξεκινήσουν έρευνες στην Κω, η μητέρα του μικρού Μπεν Kerry εξήρε το τμήμα του South Yorkshire που στέκεται στο πλευρό της σε αυτή τη “δύσκολη περίοδο”. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την “Επιχείρηση Μπεν” φοβούνται πως μπορεί ο μικρός Μπεν να χτυπήθηκε από τον εκσκαφέα σε ένα φριχτό δυστύχημα πριν από 25 χρόνια. Οι συγγενείς του μικρού Μπεν είναι συντετριμμένοι μετά τις προτροπές των αστυνομικών να προετοιμαστούν για το χειρότερο και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των ερευνών.

Φοβούνται πως ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, που πέθανε πέρυσι στα 62 του χρόνια, σκότωσε κατά λάθος τον μικρό Μπεν με τον εκσκαφέα του και στη συνέχεια έθαψε σε άλλο σημείο το άψυχο κορμάκι του. Οι αστυνομικοί πάντα πίστευαν ότι η απάντηση στο θρίλερ εξαφάνισης του μικρού Μπεν βρίσκεται στην Κω και ξεκινούν πάλι τις έρευνες μετά τη νέα μαρτυρία που προέκυψε.

“Η αστυνομία του South Yorkshire θα ξεκινήσει ανασκαφές σε μια περιοχή στην Κω ως μέρος της εν εξελίξει έρευνας σχετικά με την τύχη του Ben Needham. Αυτό προέκυψε μετά από νέες πληροφορίες που δόθηκαν ύστερα από δημόσια τηλεοπτική έκκληση των Βρετανών αστυνομικών στην Κω τον περασμένο Μάιο. Θα σκάψουμε σε δύο νέα σημεία στο νησί, κοντά στο σημείο όπου είδαν για τελευταία φορά τον μικρό Μπεν στις 24 Ιουλίου του 1991. Η πρώτη ανασκαφή θα χρειαστεί 10-12 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί, ενώ η περιοχή θα αποκλειστεί για να προστατευεί η εγκληματολογική εργασία. Η ομάδα περιμένει ότι θα βρίσκει οστά στο έδαφος καθώς το μέρος παλιά ήταν φάρμα. Οποιαδήποτε ασυνήθιστα αντικείμενα που ανακτηθούν, θα εξεταστούν διεξοδικά”.

Οι έρευνες στο δεύτερο σημείο θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ανασκαφής. Η 43χρονη μητέρα του μικρού Μπεν Kerry Needham θα περιμένει τα νέα σε μια μυστική τοποθεσία. Έχει δηλώσει όμως πως θα πεθάνει από καρδιά σε περίπτωση που βρουν τα λείψανα του γιου της. “Είναι τιμή μου που έχω στο πλευρό μου τόσο αφοσιωμένους αξιωματικούς, βοηθώντας με να το περάσω αυτό. Οι αξιωματικοί του South Yorkshire Police με έχουν στηρίξει πολύ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Εργάζονται ακούραστα τα τελευταία πέντε χρόνια. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την παγκόσμια υποστήριξη στην οικογένειά μου και εμένα μέσα από τη σελίδα “Help Find Ben” στο facebook και τα προσωπικά μηνύματα σε μένα. Χωρίς τη βοήθεια και την υποστήριξη δεν θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει τόσο μακριά. Αυτά τα μηνύματα από όλο τον κόσμο ήταν μεγάλη παρηγοριά για εμένα”.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε