Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Υπουργείο πλήρωνε τους λαμπτήρες 30 φορές πάνω από την τιμή τους

Υπουργείο πλήρωνε τους λαμπτήρες 30 φορές πάνω από την τιμή τους

Σκάνδαλα συμβαίνουν παντού και η Βρετανία δε μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση! Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα. Έκτος από τους λαμπτήρες, πλήρωσε… χρυσάφι και βίδες!

Δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι το υπουργείο Άμυνας, που καλείται να μειώσει κατά 8% τις δαπάνες του μέσα σε τέσσερα χρόνια, πλήρωσε για λαμπτήρες πάνω από 30 φορές την τιμή της αγοράς, αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του Τύπου.

Ξόδευε επίσης 40 φορές περισσότερο από την κανονική τιμή για ειδικές βίδες για Land Rover, καθώς πλήρωνε 103 στερλίνες (120 ευρώ) για μία βίδα που πωλείται στο εμπόριο 2,60 στερλίνες (3 ευρώ).

Αυτό δείχνει «πλήρη έλλειψη κοινής λογικής», σχολίασε ο υπουργός Άμυνας Λάιαμ Φοξ, για τον οποίο οι δαπάνες αυτές δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη εργατική κυβέρνηση ξόδευε τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ένας στρατιώτης που απασχολούνταν σε αποθήκες του στρατού δήλωσε στη Sun: “Όταν παράγγελνα 100 λαμπτήρες όπως αυτοί, κόστιζαν 2.000 στερλινες (2.300 ευρώ), ενώ μπορούσα να βρω ακριβώς τους ίδιους στο εμπόριο για 65 πένες”.

Ο στρατιώτης εξήγησε ότι τα συμβόλαια για προμήθειες περνούσαν από ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες προσέθεταν το κέρδος τους. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα επανεξεταστούν όλα τα συμβόλαια.

Και όλα αυτά ενώ η Βρετανία επιβεβαίωσε την Τετάρτη την κατάργηση 11.000 θέσεων στις ένοπλες δυνάμεις της, στο πλαίσιο δημοσιονομικών περικοπών με στόχο να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα ρεκόρ της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε