Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Υπουργός Οικονομικών για τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης: “Είναι κρετίνος”!

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας με τον Σίβλιο Μπερλουσκόνι. ΦΩΤΟ REUTERS
Τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά και ο υπουργός Οικονομικών δεν το είχε πάρει χαμπάρι. Και οι δημοσιογράφοι άκουσαν μια χαρά τι έλεγε για τον…συνάδελφο του υπουργό Δημόσιας Διοίκησης.
Ένα απρόβλεπτο συμβάν προκάλεσε νέα ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 
Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης του Μπερλουσκόνι, αμέσως μετά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ΤζούλιοΤρεμόντι, πήρε το λόγο ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα, για να αναφερθεί στις περικοπές που αφορούν τον τομέα του.
 
Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, που βρίσκονταν δίπλα του, ο Τρεμόντι σχολίασε: “αυτός ο Μπρουνέτα είναι κρετίνος (un cretino). Πρόκειται για περίπτωση που πρέπει να χαρακτηρισθεί ως πολιτική παρέμβασή αυτοκτονίας”.
 
Ο ιταλός “υπερυπουργός” Οικονομικών ήταν βέβαιος ότι το μικρόφωνό του ήταν κλειστό, αλλά στην πραγματικότητα όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι άκουσαν ξεκάθαρα τις φράσεις του. Στην συνέχεια, μάλιστα, πρόσθεσε ότι “οι περικοπές στην δημόσια διοίκηση είναι ελάχιστες και ο Μπρουνέτα μπορούσε να αποφύγει να παρέμβει. Αλλά πήρε το λόγο, γιατί θέλει να μιλάει. . .”.
 
Ιταλοί σχολιαστές σημειώνουν πως ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως οι σχέσεις των δυο υπουργών ήταν κάθε άλλο παρά ειδυλλιακές, αλλά δεν είχε προκύψει ποτέ μια τόσο έντονη σύγκρουση.
 
Ο Τρεμόντι επιχείρησε μετά το τέλος της συνέντευξης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αγκαλιάζοντας το συνάδελφό του, αλλά το επεισόδιο είχε ήδη μαγνητοσκοπηθεί και η “ζημιά” είχε γίνει.
 
Η ένταση φέρνει και πάλι σε δύσκολη θέση τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, ο οποίος θα κληθεί να παίξει ρόλο “πυροσβέστη”. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, ακριβώς, που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να πείσει τους ιταλούς ότι τα οικονομικά μέτρα 47 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υιοθέτησε για την επόμενη τριετία, δεν πρόκειται να πλήξουν την αγοραστική τους δύναμη.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε