Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ζαρκοζί: Οι οίκοι αξιολόγησης "δεν θα καθορίσουν την πολιτική" της χώρας

Ζαρκοζί: Οι οίκοι αξιολόγησης `δεν θα καθορίσουν την πολιτική` της χώρας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.12.2011 | 21:46
Πρώτη δημοσίευση: 31.12.2011 | 21:46

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι το 2012 "η τύχη της Γαλλίας μπορεί να ταλαντευτεί για μία ακόμη φορά" εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη

"Η έξοδος από την κρίση, η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, η γέννηση μίας νέας Ευρώπης: αυτές είναι μερικές από τις προκλήσεις που μας περιμένουν", δήλωσε ο Σαρκοζί στο τηλεοπτικό μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

"Αυτή η κρίση που μας τιμωρεί για 30 χρόνια παγκόσμιας αταξίας στην οικονομία, το εμπόριο, τα χρηματοοικονομικά, το νόμισμα, αυτή η χωρίς προηγούμενο κρίση, αναμφισβήτητα η πιο σοβαρή από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή η κρίση δεν έχει περάσει", εκτίμησε ο γάλλος πρόεδρος.

"Παρόλα αυτά υπάρχουν λόγοι να ελπίζουμε" και "πρέπει, μπορούμε να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη μας στο μέλλον", πρόσθεσε.

"Αυτό που συμβαίνει στον κόσμο προαναγγέλει ότι το 2012 θα είναι η χρονιά όλων των κινδύνων, αλλά και όλων των πιθανοτήτων. Όλων των προσδοκιών, αν ξέρουμε να ξεπερνάμε τις προκλήσεις. Όλων των κινδύνων, αν παραμείνουμε αδρανείς", συνέχισε ο Σαρκοζί.

"Υποτίμησα τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην οικονομία μας οι οίκοι αξιολόγησης και οι διακυμάνσεις των αγορών (...) όμως λέω για να το ακούσουν όλοι πως ούτε οι αγορές, ούτε οι οίκοι αξιολόγησης θα καθορίσουν την πολιτική της Γαλλίας", υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος.

Διαβάστε

"Καμπανάκι" από μέλος της Μπούντεσμπανκ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο