Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

«Ζεστάθηκαν» κι είπαν να κάνουν μπάνιο γυμνοί στη λίμνη της Γαλιλαίας!

«Ζεστάθηκαν» κι είπαν να κάνουν μπάνιο γυμνοί στη λίμνη της Γαλιλαίας!

Αμερικανοί βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος θέλησαν να κάνουν μπάνιο εκεί όπου περπάτησε ο Χριστός… Μόνο που τουλάχιστον ένας απ’ αυτούς κολύμπησε γυμνός!

Ακόμη ένα σκάνδαλο κλονίζει τους Ρεπουμπλικάνους, μόλις μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο σάλος από τις δηλώσεις του γερουσιαστή Τοντ Άκιν πως ο «πραγματικός βιασμός» σπάνια οδηγεί σε εγκυμοσύνη ήρθαν τα μπάνια των βουλευτών στη λίμνη της Γαλιλαίας…

Η ιστορία έχει ως εξής: Όλα έγιναν σε ένα από τα εκατοντάδες ταξίδια που έχουν οργανωθεί τα τελευταία χρόνια από την αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων, ένα ισχυρό λόμπι της Ουάσινγκτον για να ενισχυθεί η υποστήριξη Αμερικανών βουλευτών προς το Ισραήλ.

Επί οκτώ ημέρες, και με πληρωμένα όλα τα έξοδα, Ρεπουμπλικανοί βουλευτές επισκέφθηκαν ιερούς τόπους του Ισραήλ, συζήτησαν για την εξωτερική πολιτική με υψηλόβαθμους αξιωματούχους και έφαγαν σε διάσημα εστιατόρια, όπως το Decks, γνωστό για το ψητό του κρέας και τη θέα στη λίμνη Κινερέτ, γνωστή ως Θάλασσα της Γαλιλαίας.

Τον Αύγουστο του 2011, ομάδα βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και οι συγγενείς τους έφαγαν στο φημισμένο εστιατόριο, στο πλαίσιο ενός τέτοιου ταξιδιού. Μόνο που τα πράγματα ξέφυγαν. Ήπιαν πολύ, μέθυσαν και είπαν να ρίξουν μια βουτιά στη Θάλασσα της Γαλιλαίας. Τουλάχιστον ένας από αυτούς, ο βουλευτής Κέβιν Γιόντερ, κολύμπησε γυμνός, όπως έγραψε το politico.com.

Άλλος βουλευτής, ο Τομ Ριντ, δήλωσε ότι ήταν παρών κι αυτός στο επίμαχο μπάνιο, αλλά φορούσε μαγιό, και χαρακτήρισε την όλη υπόθεση διογκωμένη. Αντίθετη άποψη φαίνεται πως έχει το FBI και φέρεται να έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Σε εκείνο το ταξίδι μετείχαν περίπου 80 βουλευτές. Πολλοί επισκέπτονταν για πρώτη φορά το Ισραήλ και ισχυρίστηκαν ότι δε γνώρισαν τις παραδόσεις της χώρας. Δε φρόντισαν βέβαια και να ρωτήσουν και να μάθουν… Εξ ου και η «ασέβεια» να κολυμπήσουν γυμνοί στη θάλασσα όπου κατά τη μαρτυρία της Καινής Διαθήκης περπάτησε ο Χριστός…

Από το 2000 και μετά, το αμερικανοϊσραηλινό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα έχει αναδειχθεί στον πιο δραστήριο οργανωτή τέτοιων ταξιδιών: συνολικά έχει οργανώσει 733 ταξίδια Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, με συνολικό κόστος άνω των 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Πέρυσι, χρηματοδότησε 146 ταξίδια, ενώ δεύτερη ήρθε μια τουρκική οργάνωση με 32 ταξίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειώθηκε κι άλλο η διαφορά Ομπάμα-Ρόμνεϊ

“Θα σκοτώσω τον Ομπάμα”

Βρήκαν τον άνθρωπο που απειλούσε τον Ομπάμα!

“Να με ενημερώσετε αν βρείτε Αρειανούς”

“Κακό το όραμα του Ρόμνεϊ για την οικονομία”

Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Ομπάμα

Ο Μάικλ Τζόρνταν στην… υπηρεσία του Ομπάμα!

Πώς γιόρτασε ο Ομπάμα τα 51α του γενέθλια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε