Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζημιές ρεκόρ στην British Airways

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 Σε επίπεδα – ρεκόρ ανήλθαν οι ετήσιες ζημίες της British Airways. Οι λόγοι;

 

Η παγκόσμια ύφεση που έπληξε την ταξιδιωτική κίνηση σε ολόκληρο τον κόσμο, οι απεργίες των απεργιών του ιπτάμενου προσωπικού αλλά και ο ασυνήθιστα βαρύς χειμώνας.
 
Οι καθαρές ζημίες του βρετανικού αερομεταφορέα διευρύνθηκαν το οικονομικό έτος μέχρι τις 31 Μαρτίου στα 425 εκατ. στερλίνες (613 εκατ. δολ.) από 358 εκατ. στερλίνες ένα χρόνο νωρίτερα. Οι οικονομολόγοι τις ανέμεναν στα 470 εκατ. στερλίνες.
 
Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11% στα 7,99 δισ. στερλίνες. Η επιβατική κίνηση της εταιρείας υποχώρησε την εξεταζόμενη χρήση κατά 3%.
 
Οι προσπάθειες της ΒΑ για επιστροφή στην κερδοφορία βρήκαν εμπόδιο στην ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία, η οποία έχει οδηγήσει στο κλείσιμο αεροδρομίων για συνολικά δύο εβδομάδες από τις 14 Απριλίου.
 
«Η επαναφορά των δραστηριοτήτων στην κερδοφορία απαιτεί μόνιμη αλλαγή σε ολόκληρη την εταιρεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα Γουίλι Γουόλς. «Είναι απογοητευτικό που το ιπτάμενο προσωπικό μας δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις απεργίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε