Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ζητά 2,5 εκατομμύρια για να “καρφώσει” φοροφυγάδες

Ζητά 2,5 εκατομμύρια για να “καρφώσει” φοροφυγάδες
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.02.2010 | 09:43
Πρώτη δημοσίευση: 01.02.2010 | 09:43

Οι εφοριακοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους: “έχω λίστα με...

1500 μεγάλους φοροφυγάδες, που έχουν “μαύρους” λογαριασμούς στην Ελβετία”, τους είπε ο άγνωστος από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Όμως για να αποκαλύψει τα στοιχεία τους, ζητά 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πληροφοριοδότης μάλιστα υποστηρίζει ότι οι λογαριασμοί των 5 πρώτων ονομάτων της λίστας, μπορούν να αποφέρουν φορολογικά έσοδα στο κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ, διπλάσια δηλαδή από αυτά που ζητά για να “καρφώσει” τους φοροφυγάδες.

Που σκαλώνει η υπόθεση; Η κυβέρνηση φοβάται να “νομιμοποιήσει” ένα προϊόν υποκλοπής-όπως προφανέστατα είναι τα στοιχεία που έχει ο άγνωστος-καταβάλλοντας το “αντίτιμο” των 2,5 εκατομμυρίων.

Το θρίλερ διαδραματίζεται στη Γερμανία, ο κάτοχος της “καυτής” δισκέτας απευθύνθηκε στις αρχές της πόλης Βούπερταλ, αλλά λόγω της σημασίας και της αξίας των αποκαλύψεων, η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών.

 

Υπενθυμίζεται πως πριν από 2 χρόνια, οι Γερμανικές αρχές είχαν δώσει σε ιδιοκτήτη ανάλογου αρχείου 5 εκατομμύρια, για μιά λίστα 1500 φοροφυγάδων που είχαν λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν. Το όφελος τότε για το γερμανικό δημόσιο ήταν 180 εκατομμύρια από φόρους.

 

    Διαδώστε αυτό το άρθρο