Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζητούν άδεια για να κάνουν απεργία!

ΦΩΤΟ REUTERS

Τα συνδικάτα στην Ισπανία προχωρούν σε γενική απεργία στις 29 Σεπτεμβρίου αλλά φρόντισαν να ζητήσουν άδεια για να «καθηλώσουν» τις διεθνείς πτήσεις και να σταματήσουν τα δρομολόγια των τρένων!

Συγκεκριμένα ζητήθηκε άδεια να σταματήσουν όλες οι διεθνείς πτήσεις στην Ισπανία στις 29 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που έχει οριστεί να γίνει η πρώτη γενική απεργία στη χώρα εδώ και οκτώ χρόνια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης και τη μεταρρύθμιση του τομέα της εργασίας. Τα συνδικάτα θέλουν επίσης να σταματήσουν όλες οι μεσαίας και μακράς απόστασης διαδρομές των τρένων και να μειώσουν τις τοπικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το νόμο, οι εργαζόμενοι σε ορισμένους τομείς οφείλουν να προσφέρουν ένα κατώτατο επίπεδο υπηρεσιών και τα συνδικάτα πρέπει να συμφωνήσουν με την κυβέρνηση ποιό θα είναι αυτό το κατώτατο επίπεδο.

Το υπουργείο Δημοσίων Έργων, πάντως, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις των συνδικάτων για το θέμα των μέσων μεταφοράς και ότι θα πάρει μια απόφαση εντός των ερχόμενων ημερών.

Η διακοπή της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς είναι πιθανόν να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα όσον αφορά το μέγεθος των προβλημάτων που θα προκληθούν από την απεργία, καθώς μπορεί να εμποδίσει πολλούς που δε θέλουν να μετάσχουν να πάνε στις δουλειές τους.

Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας El Pais από το Metroscopia στις 5 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι μολονότι το 58% των Ισπανών πιστεύει ότι η απεργία είναι αιτιολογημένη, μόνον το 9% προγραμματίζει να μετάσχει οπωσδήποτε.

Ωστόσο ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η κινητοποίηση εκείνη την ημέρα είναι πιθανόν να είναι μεγαλύτερη από αυτό που αναμένεται και ότι θα προκληθούν σημαντικά προβλήματα στις μεγάλες πόλεις από τις διαδηλώσεις των συνδικάτων στους κεντρικούς δρόμους και τις ματαιώσεις των δρομολογίων των λεωφορείων, του μετρό και των τρένων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε