Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ζητούν από την UEFA να μεταφέρει τον τελικό του Euro στη Βαρσοβία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την Τιμοσένκο

Ζητούν από την UEFA να μεταφέρει τον τελικό του Euro στη Βαρσοβία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την Τιμοσένκο

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Πολωνίας ζήτησε σήμερα να πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία και όχι στο Κίεβο ο τελικός του Euro 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακοκεταχείριση που υφίσταται η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλιο Τιμοσένκο από τις ουκρανικές αρχές.

Η Πολωνία και η Ουκρανία φιλοξενούν από κοινού τους αγώνες του ερωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ο τελικός θα γίνει στο Κίεβο την 1η Ιουλίου.

“Το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι να μεταφέρει η UEFA τον τελικό στη Βαρσοβία. Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση ισοδυναμεί με σιωπηρή αποδοχή των αντιδημοκρατικών ενεργειών της ουκρανικής κυβέρνησης”, έγραψε στο Blog του ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη.

“Οι κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία,όπως στην περίπτωση της Τιμοσένκο, είναι αποτέλεσμα των επιζήμιων πολιτικών αλλαγών που παρατηρούμε στην Ουκρανία και της απόδειξης της αυξανόμενης εξάρτησης της Ουκρανίας από τη Ρωσία”, υποστηρίζει ο Κατσίνσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Τιμοσένκο δέχθηκε να την δει Γερμανός γιατρός

Απεργία πείνας άρχισε η Τιμοσένκο – Κόσμος

Δεν θα πάει Ουκρανία για το Euro ο Μπαρόζο λόγω Τιμοσένκο! – Αθλητικά

Μέρκελ: Δεν πάω στην Ουκρανία αν δεν αποφυλακιστεί η Τιμοσένκο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε