Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ζητούν αποζημίωση για κακοποίηση από ιερείς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Από 15.000 έως 130.000 ευρώ κυμαίνονται οι αποζημιώσεις που ζητούν από την Καθολική Εκκλησία της Αυστρίας 131 θύματα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης από ιερείς.

Το ύψος των αποζημιώσεων –που διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση- ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης των θυμάτων, η οποία αποκαλείται «Θύματα Εκκλησιαστικής Βίας». Δόθηκε μάλιστα προθεσμία 10 ημερών στην Εκκλησία να δώσει την απάντησή της.

«Η Εκκλησία έχει δέκα μέρες προθεσμία για να απαντήσει στην πρότασή μας, στη συνέχεια θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Φραντς-Γιάκομπ Πουρκαρτόφερ.

Η σχετική επιστολή έχει σταλεί σε έξι από τις εννέα αυστριακές αρχιεπισκοπές. «Οι αρχιεπισκοπές γνώριζαν ότι άτομα που βρίσκονταν υπό την προστασία τους είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και δεν έκαναν τίποτα για να τη σταματήσουν, επομένως επέδειξαν ένοχη συμπεριφορά, αντικειμενικά αντίθετη στα καθήκοντά τους», αναφέρει ο Πουρκαρτόφερ, σύμφωνα με τον οποίο η Καθολική Εκκλησία επιβάρυνε τη θέση της μεταθέτοντας τους δράστες σε άλλα ιδρύματα, αφήνοντάς τους ανεξέλεγκτους, παρά τις επικίνδυνες τάσεις τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε