Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζητούν δημοψήφισμα για την απαγόρευση της μαντίλας και των μιναρέδων

Το αυστριακό ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας ζήτησε δημοψήφισμα για την απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων και της ισλαμικής μαντίλας.

Πολιτικοί αναλυτές διατείνονται ότι το θέμα αυτό θα αποτελέσει τον πυρήνα της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου στη Βιέννη, που αποτελεί το προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών, σε μία εν γένει συντηρητικών φρονημάτων Αυστρία.

Η διεξαγωγή του μη δεσμευτικού αυτού δημοψηφίσματος που αξιώνει το Κόμμα της Ελευθερίας μπορεί να αποφασιστεί μόνο από το Κοινοβούλιο και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Το ακροδεξιό κόμμα, που στις προηγούμενες εκλογές απέσπασε το 17,5% σε εθνικό επίπεδο, τονίζει πως το προτεινόμενο δημοψήφισμα θα καλεί τους Μουσουλμάνους να αναγνωρίσουν πως το σύστημα δικαιοσύνης της Αυστρίας είναι ανώτερο της σαρίας.

Περίπου 120.000 από το μισό εκατ. μουσουλμάνων κατοίκων της Αυστρίας ζουν στη Βιέννη, αριθμός που αντιστοιχεί στο 8% του πληθυσμού της πρωτεύουσας.

Το δημοψήφισμα θα καλεί τους ψηφοφόρους να αποφασίσουν εάν θα υπάρξουν απαγορεύσεις στη μαντίλα και μία καθολική απαγόρευση των καλύπτρων του προσώπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε