Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ζητούν να απαγορευτούν οι γάμοι ομοφυλόφιλων

Ζητούν να απαγορευτούν οι γάμοι ομοφυλόφιλων
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.08.2010 | 05:14

Προσφυγή στο εφετείο του Σαν Φρανσίσκο κατέθεσαν οι αντίθετοι με τους γάμους ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλλου.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Βον Γουόκερ, την περασμένη Πέμπτη, είχε επικυρώσει την έναρξη των γάμων ομοφυλοφίλων, μία εβδομάδα μετά την ακύρωση του σχετικού άρθρου που καθορίζει τον γάμο ως ένωση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικού φύλου, χαρακτηρίζοντάς τη «αντισυνταγματική».

Οι πολέμιοι των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλλου είχαν ζητήσει να ανασταλεί η τέλεσή τους για όσον διάστημα διαρκέσει η διαδικασία της έφεσης στην απόφαση για την κατάργηση του Άρθρου 8 -που ενδέχεται να απαιτήσει πολλούς μήνες- αλλά ο δικαστής Γουόκερ αρνήθηκε.

Στην προσφυγή τους, οι αντίπαλοι του γάμου των ομοφυλοφίλων τονίζουν πως «η Καλιφόρνια, 44 άλλες πολιτείες και η συντριπτική πλειονότητα των κρατών του κόσμου συνεχίζουν να χαράσσουν μία γραμμή» για την ένωση των ομοφυλοφίλων, διότι ο γάμος «υπηρετεί ένα βασικό συμφέρον της κοινωνίας: να δημιουργεί σταθερές και βιώσιμες ενώσεις που στόχο έχουν να αναπαράξουν και να μεγαλώσουν με υπεύθυνο τρόπο τις επόμενες γενεές».

Η επανάληψη των γάμων ομοφυλοφίλων, που έχει προβλεφθεί για τις 17.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδος την Πέμπτη) τυγχάνουν της υποστήριξης του τοπικού κυβερνήτη Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και του γενικού εισαγγελέα της Πολιτείας Τζέρι Μπράουν.

Περίπου 18.000 ομοφυλόφιλα ζευγάρια είχαν τελέσει τον «υμέναιό» τους στο διάστημα μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου 2008, οπότε η Καλιφόρνια είχε επιτρέψει τις ενώσεις αυτές.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο