Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζητούν… σημεία ζωής από τον Τσάβες!

Ζητούν… σημεία ζωής από τον Τσάβες!

Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες ο Ούγκο Τσάβες δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Μόνο η υπογραφή του… εμφανίστηκε σε ένα διάταγμα και έκανε έξαλλη την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αντίπαλος του Τσάβες στις πρόσφατες εκλογές, Ενρίκε Καπρίλες, κάλεσε τον πρόεδρο να δώσει σημεία ζωής.

Η υπογραφή του Τσάβες εντοπίστηκε, την Τετάρτη, στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, ορίζοντας το νέο υπουργό Εξωτερικών.

«Εάν ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να υπογράφει διατάγματα, τον καλώ να εμφανιστεί δημοσίως και να μιλήσει στο λαό της Βενεζουέλας», είπε σε δηλώσεις του ο Καπρίλες. «Θα πρέπει να μας εξηγήσει τι συμβαίνει στην κυβέρνηση, γιατί πλέον στη χώρα επικρατεί η κακοδιοίκηση».

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η υγεία του 58χρονου Τσάβες, μετά την νέα επέμβαση κατά του καρκίνου, έχει παρουσιάσει σταθερή βελτίωση παρά την εύθραυστη κατάστασή του.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των πολιτών που πιστεύει ότι ο Τσάβες βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής του και δεν θα καταφέρει να αναρρώσει πλήρως προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προέδρου.

Σε περίπτωση παραίτησης ή θανάτου του Τσάβες, προβλέπεται να διεξαχθούν νέες εκλογές και κατά πάσα πιθανότητα ο Καπρίλες θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα. Κύριος αντίπαλός του θα είναι ο διάδοχος του Τσάβες, ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραμένει το μυστήριο για την υγεία του Τσάβες

Ξεσηκωμός για τη διαδοχή, με τον Τσάβες σε κώμα

Ποιος ανέλαβε τα καθήκοντα του Τσάβες

“Ο Τσάβες θα παραμείνει στην εξουσία ακόμα κι αν δεν ορκιστεί”

Χειρότερα ο Τσάβες! Επαθε και λοίμωξη του αναπνευστικού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε