Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ζωντανοί αλλά θαμμένοι εδώ και 17 μέρες στα 700 μέτρα!

Συγγενείς των μεταλλορύχων βρίσκονται εδώ και 17 μέρες έξω από το ορυχείο περιμένοντας ένα σημάδι. Σήμερα ήρθε η επιβεβαίωση ότι είναι ζωντανοί. ΦΩΤΟ REUTERS
Έχουν περάσει 17 ημέρες που βρίσκονται στα έγκατα της γης. Κι όμως είναι ακόμη ζωντανοί και ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Ό λόγος για τους 33 μεταλλωρύχους που βρίσκονται παγιδευμένοι σε βάθος 700 μ στις στοές ενός ορυχείου στη βόρειο Χιλή επί 17 ημέρες. Σήμερα κατέστη δυνατό να γίνουν ορατοί χάρις σε μία μικροκάμερα και «κατά τα φαινόμενα είναι σε καλή κατάσταση», τόνισε ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος είδε τις εικόνες.
 
«Μπόρεσα να τους δω με τα μάτια μου χάρις στη βιντεοκάμερα. Είδα 8, ή 9 που κουνούσαν τα χέρια τους, είχαν αναμμένους τους προβολείς τους και όπως φαινόντουσαν ήσαν σε καλή φυσική κατάσταση», τόνισε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.
 
Οι ανθρακωρύχοι «πλησίασαν τα πρόσωπά τους στην κάμερα, όπως θα έκαναν τα παιδιά και μπόρεσα να δω τα μάτια τους, την χαρά τους, την ελπίδα τους», τόνισε ο πρόεδρος έξω από το ορυχείο χαλκού στο Σαν Χοσέ, 800 χλμ βορείως του Σαντιάγο.
 
Οι μεταλλωρύχοι ήσαν «με γυμνωμένο τον κορμό τους, γιατί πρέπει να κάνει πολλή ζέστη, με εγκαρτέρηση και δύναμη, κάτι που μου έδωσε μεγάλη χαρά και πεποίθηση για την καλή έκβαση της επιχείρησης», πρόσθεσε.
 
Μία μικροκάμερα στην άκρη του γεωτρύπανου μπόρεσε να εξασφαλίσει αργά χθες οπτική επαφή με τους παγιδευμένους, είχε ανακοινώσει νωρίτερα στέλεχος της τοπικής εισαγγελίας: «είναι σε καλλίτερη κατάσταση από όσο αναμέναμε», τόνισε ο ίδιος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε