Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

A Paris τα λένε σήμερα Ολάντ-Μέρκελ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τελευταίο (πριν από τη Σύνοδο Κορυφής) ραντεβού στο Παρίσι έχουν σήμερα Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, που καλούνται να «σπάσουν» τον πάγο μεταξύ τους και να βρουν λύση για την κρίση στην ευρωζώνη.

Η συνάντηση του Γάλλου προέδρου με την καγκελάριο της Γερμανίας έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης. Οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν και θα προετοιμάσουν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που γίνεται την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Είναι η πρώτη συνάντηση της Μέρκελ και του Ολάντ μετά τα αιτήματα Ισπανίας και Κύπρου για ένταξη στο μηχανισμό Στήριξης. Το ντόμινο της κρίσης έχει αρχίσει, απειλεί την «καρδιά» της ευρωζώνης και ο γαλλογερμανικός άξονας καλείται να ξεπεράσει τους εγωισμούς του για να βγάλει την Ευρώπη από το χείλος του γκρεμού.

Ανάμεσα σε εκείνα που θα συζητήσουν Μέρκελ και Ολάντ θα είναι και η πρόταση των 4 (βαν Ρομπάι, Μπαρόζο, Γιούνκερ, Ντράγκι) για έλεγχο των κρατικών προϋπολογισμών από τις Βρυξέλλες. Όσο για το ευρωομόλογο; Μετά τη δήλωση Μέρκελ (όσο ζω, ευρωομόλογο δε θα υπάρξει φέρεται να είπε) μάλλον δε θα βρίσκεται στην ατζέντα.

Η άποψη του Ολάντ για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Το έχει τονίσει πολλές φορές, αλλά η Μέρκελ παραμένει αμετακίνητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Όσο ζω η Ευρώπη δεν θα έχει κοινή ευθύνη για όλα τα χρέη

Οίκος αξιολόγησης υποβαθμίζει τη Γερμανία εξαιτίας της στάσης της προς την Ελλάδα

«Χέρι» στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών βάζει η Ε.Ε.

Σόρος κατά Μέρκελ: Οδηγείς την ευρωζώνη σε κατάρρευση!

Oι σωματοφύλακες του Ολάντ ξέχασαν τα όπλα τους

Σύνοδος Κορυφής Γερμανίας-Ιταλίας στις 4 Ιουλίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε