Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Abbey Road: Οι Beatles την έκαναν μνημείο πολιτικής κληρονομιάς!

Τουρίστες και Λονδρέζοι διασχίζουν τη θρυλική, πια, διάβαση της Abbey Road - ΦΩΤΟ REUTERS

Η διάβαση πεζών που διασχίζουν οι Beatles το εξώφυλλο του άλμπουμ Abbey Road είναι πλέον μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για τη Βρετανία.

«Η διάβαση αυτή 40 χρόνια μετά συνεχίζει να προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι την διασχίζουν, προσπαθώντας να μιμηθούν τη στάση του συγκροτήματος στο εξώφυλλο του Abbey Road», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Τζον Πένροουζ.

Στο εξώφυλλο του άλμπουμ, που κυκλοφόρησε το 1969, ο Τζον Λένον, ο Ρίνγκο Σταρ, ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Τζόρτζ Χάρισον διασχίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο την Abbey Road, η οποία βρίσκεται κοντά στο στούντιο όπου ηχογράφησαν το ομώνυμο άλμπουμ.

«Είναι μία μεγάλη χρονιά για εμένα, μία απίστευτη χρονιά για τους Beatles και το να μάθω ότι η διάβαση πεζών στην Abbey Road θα διατηρηθεί είναι το κερασάκι στην τούρτα», δήλωσε ο Πολ Μακάρτνεϊ.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, τα τραγούδια των θρυλικών «σκαθαριών» βρίσκονται στο iTunes, όπου το άλμπουμ Abbey Road έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε