Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Αδειαζαν” τα ράφια βιβλιοθήκης του 16ου αιώνα!

“Αδειαζαν” τα ράφια βιβλιοθήκης του 16ου αιώνα!

Ο διευθυντής της παλαιότερης βιβλιοθήκης στη Νάπολη, όπως και ο συντηρητής της, συνελήφθησαν γιατί είχαν κλέψει εκατοντάδες βιβλία και χειρόγραφα «αμύθητης αξίας», ανακοίνωσαν οι διωκτικές αρχές.

Συνολικά 257 παλαιοί τίτλοι αφαιρέθηκαν από τα ράφια της βιβλιοθήκης Τζιρολάμινι στη Νάπολη, ένα δημόσιο πολιτιστικό ίδρυμα που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και όπου φυλάσσονται μουσικά χειρόγραφα και βιβλία από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα.

«Η βιβλιοθήκη Τζιρολάμινι έπεσε θύμα ενός εγκληματικού σχεδίου», σχολίασε με πικρία ο εισαγγελέας της Ναπολης Τζοβάνι Μελίλο.

Κατά τον ίδιον, ο διευθυντής της βιβλιοθήκης Μάσιμο Μαρίνο Ντε Κάρο και ο συντηρητής της Σάντρο Μαζάνο έκλεβαν βιβλία «για μία μακρά περίοδο, με συχνές, επαναλαμβανόμενες, πράξεις».

Οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία των υπαλλήλων της βιβλιοθήκης, οι οποίοι παρέδωσαν στους Καραμπινιέρους ένα βίντεο από κάμερα παρακολούθησης, στην οποία εμφανίζεται ο διευθυντής να εξέρχεται μεταφέροντας βιβλία που ανήκουν στη βιβλιοθήκη.

Τέσσερις συνεργοί του Μάσιμο Μαρίνο Ντε Κάρο συνελήφθησαν, τρεις είναι Αργεντίνοι κι ένας Ουκρανός.

«Τώρα θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει και σε άλλους ιστορικούς χώρους πολιτισμού», αντέδρασε η βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Λουΐζα Μπόσα, η οποία ανέφερε τα παραδείγματα της Πομπηίας και του Ερκουλάνουμ , όπως και άλλα πολιτιστικά “διαμάντια” της χώρας , τα οποία «καταρρέουν», σύμφωνα με τον ίδιον.

Διαβάστε

Την χτύπησαν με το αυτοκίνητο, νόμιζαν ότι ήταν νεκρή και την έθαψαν ζωντανή!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε