Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αδίστακτοι γονείς σκότωσαν με οξύ το κοριτσάκι τους γιατί μιλούσε με έναν νεαρό

Αδίστακτοι γονείς σκότωσαν με οξύ το κοριτσάκι τους γιατί μιλούσε με έναν νεαρό

Μία έφηβη η οποία φέρεται να είχε συναντηθεί με έναν νεαρό άνδρα χωρίς την συγκατάθεση των γονιών της, βρήκε φρικτόν θάνατο από τα χέρια των τελευταίων, οι οποίοι την περιέλουσαν με οξύ, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία του τμήματος του Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν.

Η αποτρόπαιη δολοφονία διαπράχθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο απομακρυσμένο διοικητικό διαμέρισμα Χόι Ράτα, σε απόσταση 140 χλμ. από την επαρχιακή πρωτεύουσα Μουζαφαραμπάντ, τόνισε ο αξιωματικός της αστυνομίας Ταχίρ Αγιούμπ.

Ο πατέρας του θύματος Μοχάμαντ Ζαφάρ ξυλοκόπησε το απόγευμα της Δευτέρας την 15χρονη κόρη του Άνβου Σα, λίγη ώρα αφού την αντιλήφθηκε να συζητάει με έναν νεαρό έξω από την πόρτα της οικογενειακής τους κατοικίας, προστίθεται στην αναφορά της αστυνομίας.

«Ο πατέρας άρχισε να την κτυπά, κατόπιν περιέλουσε το σώμα της με οξύ με τη βοήθεια της συζύγου του. Το κορίτσι υπέστη σοβαρά εγκαύματα, όμως οι γονείς περίμεναν ως την επόμενη ημέρα για να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε», τονίζει ο ίδιος αξιωματικός, προσθέτοντας πως ο θάνατος διαπιστώθηκε την Τετάρτη.

Η μεγαλύτερη αδελφή του θύματος επικοινώνησε με την αστυνομία λίγο μετά την ταφή του, ζητώντας να διεξαχθούν έρευνες. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους γονείς, οι οποίοι ομολόγησαν τη δολοφονία, υποστηρίζοντας πως «υποπτεύονταν πως η κόρη τους διατηρούσε δεσμό με ένα αγόρι».

Ο Δρ. Μοχάμαντ Τζαχανζίρ του δημοσίου νοσοκομείου Κότλι επιβεβαίωσε πως ο θάνατος της νεαρής Ανβού Σα οφείλεται σε εγκαύματα που προκλήθηκαν από οξύ: «όταν μεταφέρθηκε εδώ, ήδη βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα στο 70% του κορμιού της», πρόσθεσε.

Στις φτωχότερες και πιο απομονωμένες ζώνες του Πακιστάν, οι γυναίκες συχνά αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα ή είδος ανταλλαγής και δεν προστατεύονται από την αστυνομία. Συχνά, υπό την πίεση της οικογένειάς τους, αναγκάζονται να μην διαμαρτύρονται και να μην αποκαλύπτουν την κακομεταχείρισή της ώστε η οικογένεια να αποφύγει το στιγματισμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε