Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αεροπορικό δυστύχημα στην Κούβα – Δεν υπάρχουν επιζώντες

REUTERS
68 άτομα έχασαν τη ζωή του τα ξημερώματα από συντριβή αεροσκάφους στην Κούβα
 Αεροπλάνο των κουβανικών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Σαντιάγο δε Κούβα-Αβάνα, συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 68 άνθρωποι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

 “Δεν υπάρχουν επιζώντες” ανάμεσα στους 61 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους ATR-72 της αεροπορικής εταιρίας AeroCaribbean που συνετρίβη στην περιοχή Γκουασιμάλ της επαρχίας Σάνκτι Σπίριτους, ανέφερε η ιστοσελίδα ενημέρωσης Cubadebate.cu που δημοσίευσε τον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους έστειλε σήμα κινδύνου περίπου μια ώρα μετά την απογείωση, λόγω της κακοκαιρίας που προκάλεσε στην περιοχή η τροπική καταιγίδα Τόμας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανακοίνωση του Ινστιτούτου Πολιτικής Αεροπορίας.

Αμέσως μετά, οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασαν κάθε επαφή με το αεροσκάφος, προσθέτει η ίδια πηγή.

 Φωτογραφίες που δημοσίευσε το Cubadebate δείχνουν ένα τμήμα του αεροσκάφους να φλέγεται και κομμάτια να είναι σκορπισμένα στην δύσβατη περιοχή.

 Επιτροπή από το Ινστιτούτο Πολιτικής Αεροπορίας της Κούβας θα ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

 Όμως δημοσιογράφοι που βρίσκονται στον τόπο της τραγωδίας δήλωσαν πως οι καιρικές συνθήκες είναι καλές στην κεντρική Κούβα.

  Το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα των τελευταίων τριάντα χρόνων στην Κούβα σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1989 στην Αβάνα όταν ένα Ιλιούσιν με προορισμό το Μιλάνο συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 113 ιταλοί τουρίστες που επέβαιναν στο αεροσκάφος και 40 Κουβανοί στο έδαφος.

    Το ATR-72, της γαλλο-ιταλικής εταιρίας Avions de transport r?gional (ATR) τέθηκε σε κυκλοφορία το 1989 και μπορεί να μεταφέρει ως 74 επιβάτες.

    Η τροπική καταιγίδα Τόμας που έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 14 ανθρώπων στο νησί Σάντα Λουσία, θα ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να φτάσει την ένταση του κυκλώνα όταν θα πλησιάσει τις δυτικές ακτές της Αϊτής.

   

REUTERS

 
 
Το μοιραίο αεροπλάνο. ΦΩΤΟ REUTERS
 
Το αεροπλάνο ήταν ένα ATR-72-212 της κουβανικής εταιρείας Aerocaribbean SA και είχε απογειωθεί από το Σαντιάγο δε Κούβα με προορισμό την Αβάνα.

Δεκαεπτά πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής–εννιά Αργεντινοί, επτά Μεξικανοί και ένας από τη Βενεζουέλα–και δέκα Ευρωπαίοι, οι τρεις Ολλανδοί ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες του αεροσκάφους.

Εκτός από τους τρεις Ολλανδούς, στο αεροπλάνου επέβαιναν ένας Γάλλος, ένας Ισπανός, δύο Αυστριακοί, δύο Γερμανοί και ένας Ιταλός, καθώς και ένας Ιάπωνας, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Οι υπόλοιποι επιβάτες ήταν Κουβανοί.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε