Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άφαντος παραμένει ο… επόμενος Πρόεδρος της Κίνας!

Άφαντος παραμένει ο… επόμενος Πρόεδρος της Κίνας!

Μια εφημερίδα του επίσημου κινεζικού Τύπου κάνει σήμερα αναφορά στον κινέζο αντιπρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ύστερα από τουλάχιστον δέκα ημέρες απόλυτης σιγής για την τύχη του κινέζου αξιωματούχου, ο οποίος έχει εξαφανιστεί ανεξήγητα από τη δημόσια ζωή.

Η Ημερησία του Γκουανγκξί, εφημερίδα που ελέγχει το Κομμουνιστικό Κόμμα της αυτόνομης αυτής περιοχής της νότιας Κίνας, αναφέρει τον Σι ανάμεσα στους αξιωματούχους που υπογράφουν επιστολή συλλυπητηρίων προς την οικογένεια ενός βετεράνου του κόμματος, ο οποίος πέθανε πρόσφατα.

“Ο (πρόεδρος) Χου Τζιντάο, ο (αντιπρόεδρος) Σι Τζινπίνγκ, ο (επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Κόμματος) Λι Γιουαντσάο, ο (πρώην πρωθυπουργός) Ζου Ρονγκί και άλλοι αξιωματούχοι, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μετά το θάνατο του συντρόφου Χουανγκ Ρονγκ και έστειλαν με διάφορους τρόπους μηνύματα συμπάθειας και αλληλεγγύης στην οικογένειά του”, γράφει η εφημερίδα.

Ο Σι εξαφανίστηκε ανεξήγητα μερικές εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη προαγωγή του στη θέση του επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ορισμένοι κάνουν λόγο για προβλήματα υγείας.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του 59χρονου Σι ήταν την 1η Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο, ενώ έχουν ματαιωθεί συναντήσεις του με ξένους αξιωματούχους, ανάμεσά τους και η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λονγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος το θρίλερ με τον επόμενο Πρόεδρο της Κίνας – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε