Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αφέθηκαν ελεύθεροι πάνω από 1.100 κρατούμενοι στη Συρία

Αφέθηκαν ελεύθεροι πάνω από 1.100 κρατούμενοι στη Συρία

Οι συριακές αρχές άφησαν ελεύθερους σήμερα κρατούμενους οι οποίοι “εμπλέκονται” στο κίνημα κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της Συρίας, “1.180 κρατούμενοι, που εμπλέκονται σε περιστατικά στη Συρία και δεν έχουν αίμα στα χέρια τους, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι”.

Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Καμάλ Λαμπουάνι, μέλος της αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δώδεκα ετών επειδή είχε “επαφές” με τις ΗΠΑ και τις ενθάρρυνε να επιτεθούν κατά του αραβικού κράτους, ανακοίνωσε σήμερα το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Ο Καμάλ Λαμπουάνι απελευθερώθηκε αφού πέρασε έξι μήνες στη φυλακή” ανέφερε η οργάνωση, προσθέτοντας ότι αφέθηκε ελεύθερος αφού του χορηγήθηκε αμνηστία μετά από προεδρικό διάταγμα.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Συρίας επιβεβαίωσαν την είδηση, αναφέροντας ότι όσοι αφέθηκαν ελεύθεροι ήταν “κρατούμενοι που δεν είχαν διαπράξει εγκλήματα”.

Ο κ. Λαμπουάνι συνελήφθη το Νοέμβριο του 2005 στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, την ώρα που επέστρεψε από μια περιοδεία του στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου είχε συναντηθεί με τον αναπληρωτή σύμβουλο σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Τζορτζ Μπους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε