Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Αφγανιστάν: 65 άμαχοι νεκροί μετά απο επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ

Ανάμεσά τους είναι και 40 παιδιά, που σκοτώθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με νέο απολογισμό. Αμφισβητεί την έρευνα το ΝΑΤΟ.

65 άμαχοι ανάμεσά τους και σαράντα παιδιά, σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν στα μέσα Φεβρουαρίου στην επαρχία Κουνάρ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μία επιτροπή έρευνας η οποία δημιουργήθηκε μετά από εντολή του αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

Συνολικά 21 αγόρια, 19 κορίτσια, 10 γυναίκες και 15 ενήλικες άνδρες σκοτώθηκαν έπειτα από μία σειρά επιχειρήσεων της δύναμης του ΝΑΤΟ, όπως εκτιμά η επιτροπή, σύμφωνα με ανακοίνωση της αφγανικής προεδρίας.

Ο Καρζάι ζήτησε από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια να αναφέρουν το θέμα στις διεθνείς δυνάμεις, προσθέτει η ανακοίνωση χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Σε απάντηση ο αντισυνταγματάρχης Τζον Ντόριαν, εκπρόσωπος Τύπου της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, δήλωσε “βαθιά λυπημένος” για “τους αμάχους που μπορεί να έπεσαν θύματα αυτής της επιχείρησης”. Αμφισβήτησε όμως τον απολογισμό της επιτροπής έρευνας, δηλώνοντας ότι μόνο πέντε με επτά άμαχοι μπορεί να τραυματίστηκαν. Πρόσθεσε εξάλλου ότι οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε