Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Αιματηρή επίθεση με θύματα μέλη του ΝΑΤΟ

Αφγανιστάν: Αιματηρή επίθεση με θύματα μέλη του ΝΑΤΟ

Δυο στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και τρεις αστυνομικοί στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν σήμερα στις ανατολικές περιοχές της χώρας, όταν τουλάχιστον ένας άνδρας που φορούσε στολή των αφγανικών δυνάμεων άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Εκπρόσωπος της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) δεν μπόρεσε πάντως να επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των επιτιθεμένων ούτε αυτόν των νεκρών και των τραυματιών σ’ αυτή τη νέα “επίθεση εκ των ένδον” που πραγματοποιήθηκε σε μια στρατιωτική βάση η οποία χρησιμοποιείται από κοινού από τα αφγανικά στρατεύματα και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

“Πολλά μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν” από την επίθεση αυτή, η οποία σημειώθηκε στην επαρχία Βαρντάκ, νοτιοδυτικά της Καμπούλ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ISAF.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιφέρεια Τζαλρέζ της επαρχίας Βαρντάκ. “Η μάχη άρχισε όταν ένα άτομο με στολή των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας άρχισε να πυροβολεί εναντίον των ξένων στρατιωτών”, δήλωσε αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος

Αφγανός αξιωματούχος δήλωσε παράλληλα ότι τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σ’ αυτήν τη νέα “επίθεση εκ των ένδον” που πραγματοποιήθηκε σε μια στρατιωτική βάση η οποία χρησιμοποιείται από κοινού από τα αφγανικά στρατεύματα και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

“Είδα τα πτώματα τριών αστυνομικών μέχρι στιγμής. Δεν γνωρίζω σχετικά με τις απώλειες στην πλευρά των (Αμερικανών) στρατιωτών”, δήλωσε ο αξιωματούχος Άμπντουλ Ραζάκ Κουράισι, αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Βαρντάκ. “Βρισκόμαστε όλοι έξω από την βάση. Οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν μας έχουν επιτρέψει να μπούμε μέσα στο συγκρότημα”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφγανιστάν: Πατέρας κατέδωσε τον 16χρονο γιο του για εμπλοκή του τους Ταλιμπάν

Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος στρατιώτης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Δέκα αστυνομικοί νεκροί από επίθεση καμικάζι στο Αφγανιστάν

Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν με τρεις νεκρούς

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε