Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Απελευθέρωσαν παιδιά που θα εκπαιδεύονταν για επιθέσεις αυτοκτονίας

Αφγανιστάν: Απελευθέρωσαν παιδιά που θα εκπαιδεύονταν για επιθέσεις αυτοκτονίας

Οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι απελευθέρωσαν 41 παιδιά από 6 έως 11 ετών, τα οποία θα στέλνονταν στο Πακιστάν για να εκπαιδευτούν προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας.

Η επιχείρηση, για την οποία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες, έλαβε χώρα την Τετάρτη στην επαρχία Κούναρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, όπως δήλωσε στον Τύπο από την Καμπούλ ο Σέντι Σεντίκι εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμη συνελήφθησαν τέσσερις Ταλιμπάν οι οποίοι θα περνούσαν τα παιδιά στο Πακιστάν.

Τα 41 παιδιά, ηλικίας 6 με 11 ετών, είχαν υποβληθεί “σε πλύση εγκεφάλου”, με στόχο “να τα προετοιμάσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον των αφγανικών και των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν”, εξήγησε ο Σεντίκι.

Οι “τρομοκράτες είχαν εξαπατήσει” τις οικογένειές των παιδιών, στις οποίες επέστρεψαν, “λέγοντάς τους ότι θα τα στείλουν στο Πακιστάν για να σπουδάσουν σε μαντράσας”, θρησκευτικά σχολεία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας από νεαρούς άνδρες ή ακόμη και εφήβους είναι μία μέθοδος που προτιμούν οι αφγανοί και οι πακιστανοί Ταλιμπάν.

Δύο παιδιά ηλικίας 10 ετών είχαν συλληφθεί στις αρχές Φεβρουαρίου την ώρα που προετοίμαζαν μία επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Κανταχάρ, προπύργιο των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, και είχαν παρουσιαστεί στον Τύπο στην Καμπούλ στις 12 του ίδιου μήνα, παγκόσμια ημέρα κατά της εκμετάλλευση των παιδιών ως στρατιώτες.

Τα δύο αγόρια, ο Αζιζουλάχ και ο Νασιμπουλάχ, είχαν ήδη συλληφθεί το 2011 την ώρα που σκόπευαν να πυροδοτήσουν τα γιλέκα με εκρηκτικά, που έφεραν κοντά σε φιλο-κυβερνητικά στρατεύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Apache “στοχεύει” Αφγανή με παιδιά- Συγκλονιστικό βίντεο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε