Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι νεκροί σε επίθεση του ΝΑΤΟ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δυο γυναίκες, ένα παιδί, ένας ηλικιωμένος και ακόμη τέσσερις άντρες, μάλλον αντάρτες, έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα, πάντως, με τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, τα αεροπλάνα βομβάρδισαν σπίτι από όπου υποστηρίζεται ότι άνοιξαν πυρ οι Ταλιμπάν. «Αντάρτες το χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πυρ όταν οι κοινές δυνάμεις, αγνοώντας την παρουσία αμάχων, διέταξαν ένα αεροπορικό πλήγμα κατά του κτιρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νατοϊκή Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF).

«Όταν οι διεθνείς δυνάμεις μπόρεσαν να μπουν στο κτίριο, βρήκαν τα πτώματα τεσσάρων αμάχων, δύο γυναικών, ενός παιδιού και ενός ηλικιωμένου και τεσσάρων ανδρών που υπάρχουν υποψίες ότι ήταν αντάρτες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πληθυσμός και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν διαμαρτύρονται τακτικά για τα πλήγματα των διεθνών δυνάμεων κατηγορώντας τις ότι σκοτώνουν αδιακρίτως αμάχους. Αυτό δεν είναι το μοναδικό σημείο τριβής ανάμεσα στην Καμπούλ και το ΝΑΤΟ. «Αγκάθι» στις σχέσεις τους αποτελούν και οι κατηγορίες του Αφγανού προέδρου, Χαμίντ Καρζάι, περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές από τη Δύση.

Το ΝΑΤΟ κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας στην τάξη κρίνοντας ανησυχητικές τις επανειλημμένες δημόσιες επικρίσεις του εναντίον των Δυτικών και τον καλεί να λάβει περισσότερο υπόψη τις θυσίες που κάνουν οι διεθνείς δυνάμεις για τη χώρα του.

Σε άλλη επιχείρηση των διεθνών και αφγανικών δυνάμεων στην επαρχία Μπαντγκίς στα δυτικά της χώρας σκοτώθηκαν 30 αντάρτες Ταλιμπάν. Αμερικανοί και Αφγανοί στρατιώτες επενέβησαν μετά από μία σειρά επιθέσεων από αντάρτες εναντίον ενός υπό κατασκευή δρόμου και συγκρούστηκαν επί 13 ώρες με τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον διοικητή του αφγανικού στρατού στην περιοχή, Ζαλαντάρ Σάχ Μπέχναμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε