Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αφγανιστάν:12 νεκροί Αμερικανοί και Καναδοί

ΦΩTO REUTERS

 Η CIA επιβεβαίωσε ότι οι 7 Αμερικανοί που σκοτώθηκαν εργάζονταν για την υπηρεσία.

Επτά Αμερικανοί και πέντε Καναδοί-τέσσερις στρατιώτες και μια δημοσιογράφος- σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στο Αφγανιστάν….

επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον απολογισμό του 2009, της αιματηρότερης χρονιάς για τις ξένες στρατιωτικές δυνάμεις από το 2001.
 
“Οκτώ Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε επίθεση στην περιοχή RC-East (η στρατιωτική περιοχή του ανατολικού Αφγανιστάν, που περιλαμβάνει 14 επαρχίες).
Στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι οκτώ Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε στρατιωτική βάση, όταν ένας άνδρας πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε.
 
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην προκεχωρημένη επιχειρησιακή βάση Τσάπμαν, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Χοστ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Στη βάση αυτή οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τις αφγανικές ειδικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με την Washington Post, τα περισσότερα από τα θύματα εργάζονταν για τη CIA.
 
Εκπρόσωπος της νατοϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν (Isaf) διευκρίνισε από την πλευρά του ότι τα θύματα δεν ήταν αμερικανοί στρατιωτικοί της Ιsaf.
 
Σήμερα το πρωί την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
 
“Ενας καμικάζι που ονομάζεται Σαμιουλάχ πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας πυροδοτώντας τη ζώνη του με τα εκρηκτικά και σκοτώνοντας δεκαέξι Αμερικανούς”, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν, προσθέτοντας ότι ο καμικάζι ήταν αξιωματικός του αφγανικού στρατού.
 
Η Μισέλ Λανγκ που σκοτώθηκε χθες, είναι η πρώτη καναδή δημοσιογράφος που σκοτώνεται στο Αφγανιστάν. Επρόκειτο για την πρώτη της αποστολή στη χώρα, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.
 
“Οι στρατιώτες εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή, με στόχο τη συλλογή πληροφοριών για την καθημερινή ζωή και για τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας.
Οι καναδοί στρατιώτες “σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους Αφγανούς να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον και να προωθήσουν τις καναδικές αξίες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ.
 
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε