Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αφγανος ιερωμένος βίασε ένα 10χρονο κοριτσάκι

Αφγανος ιερωμένος βίασε ένα 10χρονο κοριτσάκι

 Ένας αφγανός ιερωμένος συνελήφθη καθώς φέρεται ότι βίασε ένα κορίτσι στο βόρειο Αφγανιστάν τη δεύτερη ημέρα του Ραμαζανιού, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο μουλάς, που σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών είναι ο μαουλάβι Σάγεντ Άχμαντ, συνελήφθη το Σάββατο αφού οι κάτοικοι της πόλης Αϊμπάκ, στην επαρχία Σαμανγκάν, τον έπιασαν με το 10χρονο κορίτσι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το κορίτσι υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο, ενώ η Ανεξάρτητη Επιτροπή του Αφγανιστάν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (AIHRC) χαρακτήρισε το συμβάν «φοβερό».

«Ο μουλάς συνήθιζε να πηγαίνει στο σπίτι του κοριτσιού για να την διδάξει για το Ισλάμ. Ο μουλάς βίασε το κορίτσι μετά τη βραδινή προσευχή του Σαββάτου», δήλωσε ένας αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η AIHRC επεσήμανε ότι έχει παρατηρήσει μια ραγδαία αύξηση στα επεισόδια βίας εναντίον γυναικών τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν καταγραφεί σχεδόν 1.000 περιπτώσεις βίας κατά γυναικών, ενώ πέρυσι καταγράφηκαν όλη τη χρονιά περίπου 1.300.

Σχεδόν 60 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στο Αφγανιστάν τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Εξάλλου το Σάββατο ένας πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε τις δύο έφηβες κόρες του, 15 και 16 ετών, στην περιοχή Νάαντ Άλι της επαρχίας Χελμάντ επειδή είχαν φύγει από το σπίτι με ένα αγόρι, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Όμαρ Τζαν Χάκμαλ.

«Τα κορίτσια είχαν φύγει από το σπίτι τους πριν τέσσερις ημέρες με ένα αγόρι που εργαζόταν ως διερμηνέας για ξένους στρατιώτες στη Χελμάντ. Η αστυνομία τα βρήκε το Σάββατο και τα έφερε πίσω στην οικογένειά τους», σημείωσε ο Χάκμαλ, προσθέτοντας ότι το αγόρι κατάφερε να δραπετεύσει.

Στη συνέχεια ο πατέρας τους τις σκότωσε λέγοντας ότι πρόκειται για «έγκλημα τιμής».

Την Τρίτη ο διοικητής μιας αφγανικής φυλακής καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη επειδή πριν τρία χρόνια είχε βιάσει μια έφηβη στην ανατολική επαρχία Λόγκαρ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε