Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Άφησαν το σταθερό και έπιασαν…το κινητό!

Μάλλον μόνο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χρησιμοποιούν ακόμη σταθερό! ΦΩΤΟ REUTERS
Μάλλον μόνο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χρησιμοποιούν ακόμη σταθερό! ΦΩΤΟ REUTERS

 Σχεδόν το ένα τέταρτο των αμερικανικών νοικοκυριών έχουν εγκαταλείψει τις επίγειες τηλεφωνικές γραμμές κοινώ σταθερό και χρησιμοποιούν μόνο κινητά τηλέφωνα.

 

 

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 15% των σπιτιών που έχουν επίγειες τηλεφωνικές γραμμές δεν τις χρησιμοποιούν.
 
Το Εθνικό Κέντρο Στατιστικής Υγείας των ΗΠΑ συγκεντρώνει στοιχεία για τη χρήση σταθερών και κινητών τηλεφώνων στο πλαίσιο των πληροφοριών που απαιτούνται για γενικότερες παρατηρήσεις για τη δημόσια υγεία στη χώρα. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται ωστόσο και από τη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων.
 
Ο Στίβεν Μπλούμπεργκ και η Τζούλιαν Λιούκ, συγκέντρωσαν στοιχεία από 21.375 νοικοκυριά, στα οποία ζουν 40.619 ενήλικες και 14.984 ανήλικοι.
 
“Ένα στα τέσσερα αμερικανικά σπίτια (συγκεκριμένα ποσοστό 24,5%) είχε μόνο κινητά τηλέφωνα στο δεύτερο εξάμηνο του 2009, ποσοστό αυξημένο κατά 1,8% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009”, σύμφωνα με τους ερευνητές.
 
“Επιπλέον, ένα στα επτά αμερικανικά σπίτια (ποσοστό 14,9%) διαθέτει επίγεια τηλεφωνική γραμμή, αλλά κάνει όλες ή σχεδόν όλες τις κλήσεις από κινητά τηλέφωνα”, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση.
 
Σύμφωνα με την έρευνα το 23% των ενηλίκων, περίπου 52 εκατομμύρια άτομα, ζουν σε σπίτια που διαθέτουν μόνο κινητά τηλέφωνα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε