Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Άφησε εμάς κι έπιασε τους… άλλους! – «Αν βγει ο Ολάντ θα γίνουμε Ισπανία»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αν οι μεταρρυθμίσεις δε συνεχιστούν, αν το έλλειμμα και το χρέος δεν αντιμετωπιστούν όπως πρέπει, δηλαδή αν (σύμφωνα με τον Σαρκοζί) βγει ο Φρανσουά Ολάντ πρόεδρος της Γαλλίας, η χώρα θα έχει την τύχη του ευρωπαϊκού Νότου.

“Δεν πιστεύω πως υπάρχει ούτε ένας Γάλλος που να επιθυμεί η Γαλλία να ζήσει μια κατάσταση όπως αυτή στην Ισπανία σήμερα, μετά επτά χρόνια σοσιαλιστικής διακυβέρνησης”, τόνισε ο Σαρκοζί, μιλώντας στο δίκτυο Europe 1.

“Δείτε την Ισπανία. Θέλετε την ίδια κατάσταση; Το θέμα δεν είναι να φοβηθείτε, αλλά να δείτε στην άλλη πλευρά των συνόρων μας. Η Ισπανία χαλάρωσε την πειθαρχία της, η Ισπανία δεν εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε, η Ισπανία προσέλαβε δημοσίους υπαλλήλους. Ποιός πληρώνει στην Ισπανία; Οι επιπλέον 375.000 άνεργοι τους δύο τελευταίους δύο μήνες”, επισήμανε ο Σαρκοζί.

“Κανείς μας δεν θα γλιτώσει από την κατάσταση αυτή”, είπε χαρακτηριστικά.
“Μια χώρα που δεν αποπληρώνει τα χρέη της, που δεν μειώνει τα ελλείμματά της…είναι μια χώρα στον σημερινό κόσμο που βρίσκεται σε κίνδυνο”, πρόσθεσε ο Σαρκοζί, επικρίνοντας πολλές από τις προτάσεις του αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ.

“Αν το 2010 δεν είχα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, σήμερα θα βρισκόμαστε στην κατάσταση της Ισπανίας”, κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστικές συνομιλίες Ολάντ-Βερολίνου για το σύμφωνο σταθερότητας!

Το 50% των Γερμανών θέλει Σαρκοζί – Πάνω απο τους μισούς υποστηρίζουν την πολιτική Μέρκελ

Όλοι οι άνθρωποι των προέδρων – Τα πρόσωπα «κλειδιά» για Ολαντ-Σαρκοζί

Όσο έδαφος κι αν χάνει ο Ολάντ, ο Σαρκοζί δε… βγαίνει – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Τι τάζουν Ολάντ και Σαρκοζί

Όλο το debate Σαρκοζί-Ολάντ με μετάφραση στο NewsIt! – Δεν έβγαλε νοκ άουτ τον Σαρκοζί αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε