Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Άφησε ορφανά τα τέσσερα παιδιά της για χάρη του Θιβέτ

Ήταν μια ακόμη πράξη διαμαρτυρίας κατά της κινέζικης κυριαρχίας στο Θιβέτ.

Η 32χρονη Ρίντσεν, μητέρα τεσσάρων παιδιών, αυτοπυρπολήθηκε κοντά σε ένα μοναστήρι στην επαρχία Σετσουάν. Σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Free Tibet, πέθανε ακαριαία.

Πρόκειται για την 23η αυτοπυρπόληση μέσα σε περίπου ένα χρόνο. Τουλάχιστον οι 16 από τους ανθρώπους που αυτοπυρπολήθηκαν (στην πλειοψηφία τους βουδιστές μοναχοί) έχουν πεθάνει, σύμφωνα με οργανώσεις Θιβετιανών.

Ο Ζόργκγι, ένας Θιβετιανός ερευνητής στην Νταραμσάλα της Ινδίας, έδρα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ, είπε ότι η Ρίντσεν ήταν χήρα, το μεγαλύτερο παιδί της είναι 13 ετών και το μικρότερο βρέφος.

“Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε συνθήματα στην διάρκεια της αυτοπυρπόλησής της: ‘Αφήστε να επιστρέψει η Αγιότητά του στο Θιβέτ’ και ‘Θέλουμε ελευθερία στο Θιβέτ'”, είπε ο Ζόργκγι.

“Πέθανε επί τόπου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι ντόπιοι και οι μοναχοί πήραν τη σορό της στο μοναστήρι Κίρτι”, πρόσθεσε.

Για το Πεκίνο, όσοι αυτοπυρπολούνται είναι «τρομοκράτες» και η κυβέρνηση του Πεκίνου έχει επανειλημμένα κατηγορήσει εξόριστους ότι υποκινούν τις πράξεις αυτές, συμπεριλαμβανομένου του Δαλάι Λάμα.

Η πρώτη αυτοπυρπόληση ήταν αυτή ενός νεαρού μοναχού από τη μονή Κίρτι, στην περιοχή Άλμπα, τον περασμένο Μάρτιο, με αφορμή την τρίτη επέτειο από την έναρξη των αντικινεζικών ταραχών του 2008 στη Λάσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάηκε ζωντανός

18χρονη μοναχή αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί

Χτύπησαν με ρόπαλα με καρφιά μοναχό την ώρα που φλεγόταν!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε